Putin’den Türk iş adamı Cavit Çağlar’a dostluk nişanı

Putin’den Türk iş adamı Cavit Çağlar’a dostluk nişanı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ulusal Birlik Günü için düzenlenen resepsiyonda Türk işadamı Cavit Çağlar’a dostluk nişanı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1612’de Moskova’nın Polonyalı işgalcilerden kurtarılması anısına kutlanan Ulusal Birlik Günü’nde Kremlin’de bir resepsiyon düzenledi. Putin, resepsiyonda Rusya devlet liyakat madalyaları ve dostluk nişanlarını takdim etti.

PUTİN: ÇABALARINIZI TAKDİR EDİYORUM

Putin törende, Rusya halkının birliğini güçlendirme konusunda yaptığı katkılarından dolayı Rusya Bilimler Akademisi’nden Ulusal ve Federatif İlişkiler Bölümü Başkanı Vyaçeslav Mihaylov’a liyakat nişanı verdi. Putin, Nergiz Holding Başkanı Cavit Çağlar’a da ‘Dostluk Nişanı’ verdi. Putin’in dostluk nişanı verdiği kişiler arasında İspanya, Slovenya, Sırbistan ve Fransa’dan isimler yer aldı. Putin “Açıklığınız, doğruluk ve adalete bağlılığınız, ülkeleriniz ile Rusya arasındaki tarihsel hafızayı, kültürel, iş ilişkilerini ve dostane temasları koruma çabalarınızı takdir ediyoruz” dedi.

Çağlar'ın Türkiye’nin Ekim ayındaki uçak krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Lideri Vladimir Putin arasındaki “bağlantıyı kurduğu” öne sürülmüştü. PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan da, saklandığı Kenya’dan Türkiye’ye yine işadamı Cavit Çağlar’a ait özel uçakla getirilmişti.

Etiketler :