Profesör'den çarpıcı uyarı: Bu kış başımız dertte!

Profesör'den çarpıcı uyarı: Bu kış başımız dertte!
"Bu kış başımız dertte"

İçinde bulunduğumuz kış mevisimine dair çarpıcı bir açıklama geldi. Profesör Mikdat Kadıoğlu, "Kurak bir kış geçiriyoruz" dedi, "Başımız dertte" diye de ekledi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, hava durumuyla ilgili son bilgileri Zafer Arapkirli ile Seyr-i Sabah’a aktardı. “Kurak bir kış geçiriyoruz” diyen Kadıoğlu, “İstanbul'un kurak olması demek Ankara'nın da kurak olması anlamına geliyor. Bu aylarda havanın soğuk, yağışlı olması gerekiyordu. Bu olmayınca başımız dertte demektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kadıoğlu, "Yılın ilk haftasında da kar yağışı görünmüyor. Ama giderek soğuyacak. Bugünden itibaren gelecek hafta sonuna 5 dereceye kadar inecek" dedi.

"HAVA HAVAİ BİR ŞEYDİR"

"Hava havai bir şeydir, istatiksel bir şeydir, hayali bir şeydir. Hava belli olmuyor. Bir bakarsınız 15 gün sonra kutuplardan aşağı doğru çok soğuk bir hava girebilir bu da bizi bir hafta evde hapis de bırakabilir. Sürekli takip etmek gerekiyor havayı" diyen Kadıoğlu, havanın bu kadar sıcak olmasının beklenmedik bir durum olduğuna vurgu yaptı:

"Kurak bir kış geçiriyoruz. İstanbul'un kurak olması demek Ankara'nın da kurak olması anlamına geliyor. Bu aylarda havanın soğuk yağışlı olması gerekiyordu. Bu olmayınca başımız dertte demektir."

Etiketler :