Postacı kılığında eylem yapacaktı, yakalandı

Postacı kılığında eylem yapacaktı, yakalandı
Konya polisi, postacı görünümünde Ankara'da eylem yapmaya hazırlanan terör örgütü DHKP-C'nin 'sözde' İç Anadolu Bölge sorumlusu Ömer A.'yı, Başkent'te yakaladı. Ömer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ömer A

Konya polisi, postacı görünümünde Ankara'da eylem yapmaya hazırlanan terör örgütü DHKP-C'nin 'sözde' İç Anadolu Bölge sorumlusu Ömer A.'yı, Başkent'te yakaladı. Ömer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ömer A. ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cihanbeyli ilçesinde yaşayan ve daha önce askeri malzeme satan bir iş yerinde çalışan Ömer A.’nın, terör örgütü DHKP-C’nin ‘sözde’ İç Anadolu Bölge sorumlusu olduğunu saptadı. Ömer A., teknik ve fiziki takibe alındı. Ankara, Eskişehir ve Konya kent merkezine sık sık giden Ömer A.’nin  buralarda örgüte militan kazandırmaya çalıştığı belirlendi. Tekrar Ankara’ya giden Ömer A.’nin, postacı görünümünde büyük bir eylem yapmaya hazırlandığı ve bunun için de çeşitli noktalarda keşif yaptığı tespit edildi. Ömer A., Ankara’da gözaltına alınıp, sorgulanmak üzere Konya’ya getirildi.

İKİ KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Polisin çalışmasında, Ömer A. ile bağlantılı olduğu ileri sürülen S.Ö. (23) ve S.C. (22) de Cihanbeyli’de gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Ömer A.’nın, sorgulama sırasında susma hakkını kullandığı ve 7 gün süren gözaltı boyunca da sadece şekerli su içtiği öğrenildi. S.C.’nin ise itirafçı olduğu belirtildi.

TUTUKLANDI

Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından, hastanede sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi. Ömer A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, S.Ö. ve S.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler :