Pompeo'dan bir tweette skandal üstüne skandal! Sadece Türkiye değil...

Pompeo'dan bir tweette skandal üstüne skandal! Sadece Türkiye değil...
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Guaido'ya desteklerini belirten tweetinde Türkiye haritasını ortadan bölünmüş olarak göstererek tepkilere neden oldu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Guaido'ya desteklerini belirten tweetinde Türkiye haritasını ortadan bölünmüş olarak göstererek tepkilere neden oldu. Harita incelendikçe Azerbaycan, Güney Sudan, Kongo ve Kanada gibi birçok ülkede de yanlışlıklar olduğu ortaya çıktı.

Paylaşılan görüntüde Türkiye haritası bölünmüş olarak görülürken, Amerikalı yetkililer 'yanlışlıkla olmuş' yorumunu yaptı ve daha fazla bir açıklamada bulunmadı.

Tweetteki harita incelendikçe başka skandallar da ortaya çıktı. Pompeo'nun paylaştığı haritada Güney Sudan, Azerbaycan, Kongo ve Kanada gibi ülkelerde de hatalar olduğu göze çarptı.

İşte o tweete gelen bazı tepkiler:

[caption id="attachment_361740" align="alignnone" width="744"] Temel düzeyde coğrafya dersine mi ihtiyacın var Bay Pompeo? Eminim ki Türkiye Cumhuriyeti haritasında gülünç bir hata yaptın. Zavallı ABD vatandaşları. Bu tarz politikacılarla hiçbir gelecekleri yok![/caption]

Etiketler :