Pompeii kurbanı sosyal medyanın gündeminde

Pompeii kurbanı sosyal medyanın gündeminde
Pompeii'de 11.000 kişiyi öldüren yanardağın kalıntılarını inceleyen bilim insanları şaşırtıcı bir kalıntıya rastladı. Sosyal medyada gündem olan kalıntıya, "Mastürbasyon yapan adam" lakabı verildi.

Vezüv Dağı’nın MS. 79’da patlaması sonrasında 11.000 kişiye mezar olan Pompeii’de yeni bulgulara ulaşılıyor.

Bölgede hizmet veren Pompeii Arkeolojik Müzesi, önceki gün Instagram üzerinden yerde eli kasık bölgesinde olan mumyalaşmış bir kalıntının fotoğrafını paylaştı.

Mastürbasyon yapıyormuş gibi görünen ceset sosyal medyada büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları “Son dakikalarını güzel geçirmiş”, “Eskiden kim olduğumu şimdi anladım” yorumlarını paylaştı.

Fakat bilim insanları, bu kalıntı hakkında açıklama yapmanın erken olduğunu ve incelemenin devam ettiğini açıkladı. Konunun uzmanlarından Pier Paolo Petrone, “Bu tür tartışmalar sadece zaman kaybı” derken, Pompeii’de hayatını kaybedenlerin termal şoktan dolayı kaskatı kalabileceğinin ise gerçek olduğunu ifade etti.

Doktor Petrone, “Buradaki adam sıcak gaz ve toz bulutu yüzünden öldü ve bu sebeple ölmeden önce kol ve bacağının farklı pozisyonlarda olması normal. Pompeii’deki cesetlerin birçoğu ‘garip’ şekillerde olabiliyor” ifadesini kullandı.

POMPEI'NIN HİKAYESİ 

Pompei İtalya'da Napoli şehrine 30 kilometre uzaklıkta bulunan antik bir şehirdir. Milattan önce 5000 yıllarında kurulduğu tahmin edilmektedir. Vezüv yanardağına çok yakın noktada bulunan şehir, bu yanardağın milattan önce 79 yılında harekete geçmesi ile birlikte Pompei şehri ve içindeki 200 bin civarında kişi hayatında hayatını kaybetti. Yapılan araştırmalarda sonucunda Pompei şehrinin M.Ö 79 yılında Vezüv yanardağının harekete geçmesi sonucu helak olmasıyla birlikte yok olduğudur.Yanardağın şiddetiyle birlikte şehir 6-7 metre derinliğe kadar lavlara gömülmüş İnsanlar. hayvanlar ve etrafta bulunan her şey bir anda taş kesilmiştir. Lavların şehrin üstüne yağmasıyla insanlar, oldukları yerde taş kesildiler ve oldukları pozisyonda heykel biçiminde kaldılar.

Etiketler :