Polisten vekillere sert müdahale: Haddinizi aşmayın

Polisten vekillere sert müdahale: Haddinizi aşmayın
Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları 700. hafta oturma eylemine müdahale eden polis, eyleme destek veren CHP ve HDP'lilere sert müdahalede bulundu

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları 700. hafta oturma eylemine müdahale eden polis, eyleme destek veren CHP ve HDP'lilere sert müdahalede bulundu. Polis amiri, "Size bu talimatı veren eşkıya' diyen HDP milletvekili Ahmet Şık'a 'Haddinizi aşmayın' diye çıkıştı.

Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasına gelen oturma eylemi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklandı.Yasak kararı ile polis, Galatasaray Meydanı'nı ablukaya aldı ve alana girmek isteyenleri gözaltına aldı.

VEKİLLERE SERT MÜDAHALE

Polisler kendilerine verilen talimatla kitleye biber gazı ve copla müdahale ettiler. Atyrıca, çevredeki pasajlara sığınan vatandaşlar da biber gazından nasibini aldı. Öte yandan eyleme destek veren CHP'li Sezin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel'in yanı sıra HDP'li Ahmet Şık, Garo Paylan, Hüda Kaya, Pervin Buldan ve Erkan Baş gibi vekillere de zaman zaman sert müdahalede bulundu.

Oturma eylemi yapan vekillere müdahale eden polis , HDP'li Garo Paylan'ı da boynunu sıkarak yere yatırmaya çalıştı.

[caption id="attachment_331845" align="alignnone" width="1500"] FOTOĞRAF: AKIN ÇELİKTAŞ/İSTANBUL - DHA[/caption]

POLİSTEN ŞIK'A: HADDİNİZİ AŞMAYIN

Polis amiri, müdahale için "Bu emir kanunsuz. Size bu talimatı veren eşkıya" diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Polis amiri ise HDP Milletvekili Şık'a "Ben haddimi aşmıyorum, size Sayın Vekilim diyorum. Siz de haddinizi aşmayın" diye çıkıştı.

[caption id="attachment_331846" align="alignnone" width="1500"] FOTOĞRAF: AKIN ÇELİKTAŞ/İSTANBUL - DHA[/caption]

TOPLUMSAL BELLEK PLATFORMUNDAN POLİS MÜDAHALESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarının kurduğu Toplumsal Bellek Platformu, Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasında yapılan polis müdahalesine dair açıklama yaptı.

"Acıların tutuklandığı ülkenin çocuklarıyız biz. Canımızı alanları yargıya taşımak yerine 23 yıllık sessiz protestoyu, evlat acısıyla oturan anaları gözaltına alan kötülük bugün adalet arayışımızın 700.haftasında ağıtımızı, sözümüzü, analarımızı gözaltına alıyor" diyen platform, "İnsanın canını almanın getirdiği hukuksuzluk dünyanın en büyük insan hakları ihlaliyken sorumluluları bulmak yerine gözü yaşlı annelere saldırmak hangi yasa,vicdan ve akla sığar?" diye sordu.

Açıklamada, "Siz hiç Arjantin’de Plaza de Mayo annelerine yıllar sonra böyle bir müdahale yapıldığını gördüğümüz mü? Yaşadıklarımız kitaplara sığmıyor. Hakça eşit ve adil bir düzen için insanlık için adalet talebimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Örgütlü kötülük kaybetmeye mahkumdur" dendi.

BERLİN VE AVUSTRALYA'DA CUMARTESİ ANNELERİ'NE DESTEK

Avustralya'nın Melbourne kentinde Cumartesi Anneleri'nin 700'ncü haftasında dayanıma amacıyla Eyalet kütüphanesi önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.

Melbourne'da bulunan çeşitli demokratik kitle örgütleri ve kişiler katıldı.

Kayıpların fotoğraflarının olduğu ve "700 hafta geçti solmadı karanfilim, tükenmedi umudum, azalmadı direncim" yazılı dövizler taşıyan kitle oturdukları alana karanfil bıraktı.

Öte yandan, Berlin'de de Cumartesi Anneleri'ne destek için anma etkinliği başladı.

Etiketler :