Polis merkezinde bayrak krizi

Polis merkezinde bayrak krizi
Hastanelerdeki ameliyat krizinin ardından tasarruf tedbirlerine trajikomik bir örnek daha eklendi.

İzmir’de tadilatı yapılan Basmane Polis Merkezi Amirliği’ne ödenek olmadığı gerekçesiyle “Bayrak direği” alınmadı. Tarihi bir binada uzun yıllardır faaliyet gösteren Basmane Polis Merkezi’nin önünde şu an bayrak yok.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden resmi bir yazıyla bayrak direği talep eden Basmane Polis Merkezi Amirliği'ne verilen cevapta, “İlgili yazı ile Basmane Polis Merkezi Amirliği binasının hizmete açılması sebebiyle bayrak direğine ihtiyaç duyulduğu bildirilmiştir. Bahse konu talebe ilişkin Şube Müdürlüğümüz ödenek kaleminde yeterli ödenek bulunmadığından dolayı talebiniz karşılanamamaktadır. Ödenek kalemine önümüzdeki dönemde aktarılacak ödeneklerden kalan ödenek olması durumunda talebiniz değerlendirilecektir” denildi.

'BAYRAKTAN TASARRUF OLMAZ'

Basmane Polis Merkezi Amirliği’ndeki bayrak direği krizini Meclis’e taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Polis merkezinin önünde Türk bayrağı yok. Bu ayıba ya siz son verin ya da müsaade edin bayrak direğini ve bayrağı ben alayım. Bayrak direğini alıp, yerine yakışır şekilde dikilmesini sağlayayım” dedi.

Bayrak’tan tasarruf olmayacağını belirten Atila Sertel, “3, 9, 10 ve 15 Ekim’de yapılan resmi yazışmalarda Basmane Polis Merkezi Amirliği’nin bayrak direği talebinin reddedildiği resmi belgelere yansımış. Önce hastanelerde ameliyat krizi şimdi de bayrak direği krizi. Sağlıktan tasarruf olmayacağı gibi bayrağımızdan da tasarruf olmaz. Bayrağımız en güzel yerde dalgalanmalı. Bu iç acıtıcı duruma son verilmeli. Polis merkezinin önünde şuan Türk bayrağı yok. Madem ödenek yok İçişleri Bakanı müsaade etsin ben alayım. Cuma günü gidip dikilmesini sağlayayım” diye konuştu.

Kaynak:9 EYLÜL Gazetesi

Etiketler :