Polis arbede sırasında eylemciyi gerçek heykel zannedip dokunmadı!

Polis arbede sırasında eylemciyi gerçek heykel zannedip dokunmadı!
Kadıköy'de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça eylemine polis, insan hakları anıtı performansı sergileyen eylemciyi gerçekten heykel sandı...Alınan bilgiye göre, Süreyya Operası önünde toplanan grup, açlık grevi yapan tutuklu Nuriye...

Kadıköy'de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça eylemine polis, insan hakları anıtı performansı sergileyen eylemciyi gerçekten heykel sandı...

Alınan bilgiye göre, Süreyya Operası önünde toplanan grup, açlık grevi yapan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça lehinde sloganlar attı. Gruptakiler, "Nuriye ve Semih yalnız değildir" pankartı taşıdı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba dağılmalarını yönünde uyarı yaptı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba müdahale eden ekipler, 33 kişiyi gözaltına aldı.

Müdahale sırasında polisin  insan hakları anıtı performansı sergileyen eylemciyi gerçekten heykel sanması kameralara böyle yansıdı.

Polis eylemcisiyi gerçek heykel zannetti!Kadıköy'de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça eylemine polis, insan hakları anıtı performansı sergileyen eylemciyi gerçekten heykel sandı...

Publié par HALK TV sur vendredi 4 août 2017

Polisin diğer eylemcileri gözaltına alırken sürüklemesi sırasında performans sanatı sergileyen eylemcilere çarpmaları sonucu gerçek ortaya çıktı. Bir polis eylemcinin yanına gelerek, diğerlerinden farklı şekilde bu eylemciyi de gözaltına alındı.

GERÇEK HEYKEL İSE GÖZALTINDA

Polis gerçek heykel zannettiği eylemciye dokunmazken Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine başladığı yerdeki İnsan Hakları Heykeli ise tam anlamıyla "gözaltında" bulunuyor. Etrafı bariyerlerle çevrilen heykele Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amaçlı çiçek bırakanlar da gözaltına alınıyor.

İşte heykelin durumu: