"PKK,HDP'yi Baraj Altında Bırakmak İstiyor"

"PKK,HDP'yi Baraj Altında Bırakmak İstiyor"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin, HDP'yi baraj altında bırakma amacı taşıdığını söyledi.Avrupa ziyaretinde önce İsviçre, Fransa ve Belçika'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, dün...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin, HDP'yi baraj altında bırakma amacı taşıdığını söyledi.

Avrupa ziyaretinde önce İsviçre, Fransa ve Belçika'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, dün Hollanda'daydı.CHP lideri, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte Zaandam kentinde partilileriyle buluştu; Hollanda İşçi Partisi (PvdA) genel başkanı Hans Spekman ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı'nı Avrupa'daki seçmenleriyle birlikte geçiren Kılıçdaroğlu, Hollanda'da BBC Türkçe'ye verdiği özel mülakatta HDP'yi de eleştirerek partinin "özerklik" açıklamasının barışa katkı sağlamayacağını vurguladı.

PKK'nın terörö eylemleriyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şöyle dedi; "Bence bugün PKK'nın yaptığı terör eylemleri tamamen HDP'yi zor durumda bırakıyor. Ben şahsen HDP'nin baraj altında kalması gibi bir amacı taşıdığını düşünüyorum. Bir anlamda PKK'nın politikası, sarayın (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) politikası ile paralel yürüyen bir politika olarak ortaya çıkmıştır."

YSK'nın sandık birleştirme kararına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sandıkların birleştirilmesini bu aşamada doğru bulmuyorum. Bildiğim kadarıyla Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu konuda bir kararı var. Ayrıca okula konulan sandığın güvenliğini sağlayamıyorsanız, o zaman sizin iktidar oluşunuz tartışılır. Sonuçta sandık bir kamu binasına konuluyor ve vatandaşlar gelip orada oylarını kullanacaklar. Siz eğer başka bir yöntem arayışına girerseniz haklı olarak toplumun belleğinde kuşkular yaratılır" dedi.

BBC Türkçe