Pizza hakkında tartışma yaratan açıklama: Kilo yapmaz, örneğin İtalyanlar...

Pizza hakkında tartışma yaratan açıklama: Kilo yapmaz, örneğin İtalyanlar...
İstanbul Üniversitesi'nden gündem yaratan bir çıkış geldi.

Pizza yemenin kilo yapıp yapmadığı uzun süredir tartışılıyor. İstanbul Üniversitesi de bu tartışmaya ilgi çekici bir içerikle dahil oldu.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, tam buğday unundan hazırlanan ve iyi mayalanan pizzanın kilo yapmadığını söyledi.

İTALYANLARI ÖRNEK VERDİ

Pizzanın besleyici olduğunu ve ince bir hamur üzerine taze malzeme koyularak yapılırsa dengeli beslenme için ideal olduğunu aktaran Dr. Yavuz Dizdar, şöyle konuştu: "Kullanılan malzeme bütün beslenme yaklaşımlarına göre fazlasıyla dengelidir. İnce hamur fazla karbonhidrat yükü getirmez, domates sosu, peynir ve kullanılan sebzeler de diğer besleyici unsurları sağlar. Zeytin, biber, kapari gibi bileşenleri de sayarsanız pek 'fast-food' denemez. Bunun bir istisnası kullanılan sosis, sucuk gibi bileşenlerin kalitesiz olmasıdır. Zira malzemenin zengin olması pizzanın kaliteli olmasını sağlamaz. Ama iyi şarküteri ürünleri kullanıyorsanız zaten lezzet sorununuz yoktur. Kullanılan malzeme kaliteli, taze olursa kilo yapmaz. Öyle olsaydı İtalyanlar bol miktarda pizza tüketiyor, onlarda kilo sorunu olurdu."

Etiketler :