'Pizza' diye bakın ne yiyoruz!

'Pizza' diye bakın ne yiyoruz!
Hürriyet yazarı Sefer Levent, pizza firmalarının kullandığı sucuk, salam ve sosisin dana eti değil tavuk ve hindi eti olduğunu yazdı.

Maliyeti düşürmek için yapılan bu uygulamayı ürünlerinde sadece dipnot olarak belirten firmalarla görüşen Sefer Levent, hangi firmanın ne kullandığını şöyle anlattı:

"-Dominos: İnternet sitelerinin alt tarafında bilgi yer alan firmalar arasında. Sosis, sucuk, küp sucuk, pepperoni, misket kebap, jambon ürünlerinin piliç ve/veya hindi etinden, döner etinin ise kıymadan üretildiği belirtilmiş.

Pizza Hut: Pizzalarda kullanılan (ısıl işlem görmüş) sucuk, salam, sosis ve pepperoninin piliç etinden üretildiği bilgisi internet sitelerinde yer alan firmalardan.

Little Caesars: İnternet sitelerinde herhangi bir bilgi göremedim. Sipariş hattını arayarak bilgi aldım. Sipariş hattından aldığımız bilgiye göre kavurma, etibol ve turkish mix isimli pizzalardaki ürünlerin dana eti, diğer pizzalarda kullanılan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tavuk eti olduğunu söylediler.

Papa John’s: İnternet sitelerinde bilgiye rastlamadım. Sipariş hattını arayıp pizzalarda kullanılan et ürünlerinin tavuk mu dana mı olduğunu sorduk. Sipariş hattından İtalyan köfte ve misket köftelerinin dana etinden üretildiğini, diğer pizzalarda kullanılan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tavuk eti olduğunu belirttiler.

Pizza Bulls: İnternet sitesinde kullanılan ürünlerle ilgili bilgi göremedim. Sipariş hattından salam, sosis ve sucukların hangi etten üretildiğini sorduk. Görevli, “Sosis, salam ve sucuk gibi ürünlerin tavuk eti, ‘Anadolu pizza’ içindeki küp sucuklar ise dana eti” diye cevap verdi.

Pizza Pizza: İnternet sitesinde bir açıklama bulamadığımız diğer bir firma da Pizza Pizza. Sipariş hattındaki görevli, salam, sucuk ve sosisin tavuk eti, küp sucukların ise dana eti olduğunu söyledi."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :