Peru kadın cinayetlerine karşı sokakta

Peru kadın cinayetlerine karşı sokakta
Peru'nun başkenti Lima'da kadın cinayetlerine karşı binlerce kişi sokağa çıktı.

Peru'nun başkenti Lima'da Cumartesi günü binlerce kişi kadın cinayetlerine karşı sokağa çıktı. Telesur'un aktardığıan göre, kitle örgütleri, feministler, LGBTİ kolektiflerinin de çağrıcıları arasında bulunduğu yürüyüşe, 1980-2000 arasında Peru'da yaşanan iç savaşta kaybedilen insanların aileleri öncülük etti.

"Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" çağrısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte ayrıca kürtaj cezalarının kaldırılmasını, transeksüellerin cinsel kimliklerinin tanınmasını ve eşit haklara sahip olmasını talep etti.

Peru'da 2016 yılının ilk yarısına göre bu yılın ilk yarısında kadın cinayetleri sayısı yüzde 11 oranında arttı. 2017'nin ocak-haziran ayları arasında 59 kadın cinayeti işlenirken, ayrıca ciddi yaralanmalarla sonuçlanan 123 saldırı da gerçekleşti.

Ulusal istatistik kurumu verilerine gore kadınların yüzde 68'inin hayatlarında en az bir kez fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Bu yıl kayıtlara geçtiği haliyle 48 bin 489 fiziksel ya da cinsel şiddet olayı yaşandı.

Etiketler :