Doğu Perinçek 5 madde sıraladı: CHP ile anlaşırsak fedakarlık gösteririz...

Doğu Perinçek 5 madde sıraladı: CHP ile anlaşırsak fedakarlık gösteririz...
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CHP ile ittifak için yeşil ışık yaktı Perinçek, “Eğer ki, CHP yönetimi ile temel programda anlaştığımız zaman, elbette fedakarlık gösterebiliriz. Sorun kalmaz" dedi."CHP İLE HÜKUMET...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CHP ile ittifak için yeşil ışık yaktı Perinçek, “Eğer ki, CHP yönetimi ile temel programda anlaştığımız zaman, elbette fedakarlık gösterebiliriz. Sorun kalmaz" dedi.

"CHP İLE HÜKUMET OLMAK İÇİN ÇOK ÇABALADIK"

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konferans için gittiği Almanya Frankfurt'ta, gündemi çokca meşgul eden ittifak konusunda açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Mehmet Canbolat’ın sorularını yanıtlayan Perinçek, “Kamuoyunda iki önemli algı var. Birincisi, Erdoğan’a destek verir açıklamalarınız. İkincisi ise CHP’ye her fırsatta yüklenmeniz…” sorusuna, “Biz AKP’ye destek vermiyor ve hiç bir zaman yanaşmıyoruz. Bizzat AKP, bizim yıllardır savunduğumuz fikirlerin çizgisine yeni yeni gelmeye başladı. Bu önemli bir farktır sanıyorum. Bunu ben söylemiyorum. Bizzat, Batılı gözlemciler, medya yazarları tespit etmiş ve yazıyorlar. Bizim fikirlerimizi birisi aynen uyguluyorsa, biz ona başka parti diye neden engel olalım ki… Bizim ilkemiz vatan bütünlüğü, üretim ekonomisidir. Bundan vazgeçmeyiz. CHP ile hükumet olabilmek için çok çabaladık. Kılıçdaroğlu ile birkaç kez bu konuyu görüştüm” bilgisini paylaştı.

5 MADDE SIRALADI

“Herşeye rağmen, kamuoyunda genel istek, CHP ile bir cephede olmanız. Ne olmalı ki CHP ile birlikte hareket edebilirsiniz?” sorusuna ise Perinçek, “Belli beş ilkemiz vardır. Buna uyan herkese açığız. Nedir programımız? Bir: Vatan bütünlüğü için terörü bitirmek. İki: Üretim ekonomisi. Üç: Komşularla işbirliği. Dört: Laiklik ve aydınlanma. Beş: Avrasya’da onurlu bir yer edinmek. Bu beş maddeye varsa CHP, ‘hazırım’ diyorsa, gelsinler, Vatan Partisi ile birlikte yarın hükumet olurlar” ifadeleriyle yanıt verdi.

"FEDAKARLIK GÖSTEREBİLİRİZ"

“Varsayalım, CHP, “Tamam, bu maddeleri savunuyoruz ve varız” derse ve diyelim CHP adayı olarak Kılıçdaroğlu öne çıksa, fedakarlık sergileyip, CHP adayını destekler misiniz?” sorusuna ise Perinçek, “Bir siyasi parti iktidar olmak için kurulduğuna göre, Cumhurbaşkanı adayı olmayan parti, parti sayılmaz. Çünkü partilerin klasik iddiası iktidar olabilmek içindir. Eğer ki CHP yönetimi ile temel programda anlaştığımız zaman, elbette fedakarlık gösterebiliriz. Sorun kalmaz” dedi.

Etiketler :