İktidara soğuk duş; Pentagon: YPG ile iş birliğimiz sürecek

İktidara soğuk duş; Pentagon: YPG ile iş birliğimiz sürecek
ABD Savunma Bakanlığ'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG ile iş birliğinin süreceği belirtildi.DAHA ÖNCE DE TÜRKİYE'YE SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ...Pentagon YPG konusunda bir açıklamada...

ABD Savunma Bakanlığ'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG ile iş birliğinin süreceği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE TÜRKİYE'YE SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ...

Pentagon YPG konusunda bir açıklamada bulundu. ABD Savunma Bakanlığı çokca tartışılan ve konuşulan YPG'ye silah verilip, verilmemesi ilgili bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri ile (DSG) iş birliğini sürdüreceğiz." ifadelerine yer verirken, Kürt ortaklarımıza sağlanan, karara bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor. Daha önce de Türkiye'ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar sınırlı, görev özelinde ve askeri hedeflerde başarıya ulaşmak için." denildi.

YPG'YE SİLAH VERİLMEYECEK, HATTA VERİLENLER TOPLANACAK DENMİŞTİ AMA...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz gün yaptığı telefon görüşmesinde, YPG'ye silah verilmeyeceğini garanti ettiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından belirtilmişti.

Öte yandan bugün konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin YPG'ye verilen silahları geri alacağını iddia etmişti.

Etiketler :