Fransa'da sarı yelekliler protestosu: Yüzlerce gözaltı, onlarca yaralı

Fransa'da sarı yelekliler protestosu: Yüzlerce gözaltı, onlarca yaralı
Fransa'da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 'sarı yelekliler' bugün gösteriler için yeniden sokaklarda

Fransa'da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 'sarı yelekliler' bugün gösteriler için yeniden sokaklarda. Protestolar sayesinde akaryakıt zammını iptal ettiren göstericiler, bunu yeterli bulmayarak sokaklarda olacaklarını duyurmuştu. Fransa'da ülke genelinde 89 bin polis teyakkuza geçerken, başkent Paris'te Champs-Elysees Caddesi'nde hareketlilik başladı. Polis, başkent sokaklarında biber gazıyla müdahaleye başlarken yüzlerce kişi gözaltına alındı. Paris'teki olaylarda en az 30 kişi yaralandı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Sarı Yelekler, başta Paris olmak üzere ülke genelinde akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto ediyor.

Geçen haftaki şiddet olayların tekrarlanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.

Eylemciler, Paris'in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi'ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin veriyor.

Polis şehrin çeşitli bölgelerinde göstericilere sert müdahalelerde bulunmaya başladı. Fransız kaynaklarından açıklanan bilgiye göre, Paris'te 575 gösterici, ülke genelinde de 700 gösterici gözaltına alındı. 30 kişi de yaralandı.

'MAĞAZA VE RESTORANLAR KEPENK İNDİRDİ'

Fransız yetkililer, geçen hafta düzenlenen protestolarda dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Champs-Elysees Caddesi'nde mağaza ve restoranlar kepenkleri indirdi.

Gösteriler Paris'in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzeler kapalı. Benzer şekilde Paris'in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.

Fransa 1. Futbol Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Montpellier arasında başkentte oynanması planlanan karşılaşma da ertelendi.

Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi de gösteriler nedeniyle ziyarete kapalı olacak. Geçen haftaki gösteriler sırasında zarar gören Zafer Takı da kapalı kalmaya devam edecek.

Paris'teki eylemler nedeniyle 30 civarında metro hattı durdurulurken, Champs-Elysees Bulvarı'nın çevresindeki birçok yol ve cadde trafiğe kapalı olacak.

Etiketler :