Bekir Bozdağ: Para transferinin kısıtlanması talimatı yok!

Bekir Bozdağ: Para transferinin kısıtlanması talimatı yok!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesiyle ilgili herhangi bir talimatı olmamıştır....

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesiyle ilgili herhangi bir talimatı olmamıştır. Bu konuda herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir" dedi.

CUMHURBAŞKANININ PARA TRANSFERLERİNİN KISITLANMASIYLA İLGİLİ TALİMATI OLMAMIŞTIR

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yurtdışına para transferi kısıtlaması" yorumlarına yol açan sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ şöyle dedi:

Ne demek istediğini Sayın Cumhurbaşkanımız birinci ağızdan açıkladı. Bildiğiniz gibi Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Ülkemizde hem vatandaşlarımız hem de yabancı yatırımcılar, Türkiye’nin içerisinde istediği yerde yatırım yapma hakkına sahiptir. Burada bir serbestlik esastır.

Aynı şekilde yerli ve yabancı yatırımcılar yurt dışında da diledikleri gibi yatırım yapma hakkına sahiptir. Her türlü para transferi bu maksatla yapabilirler. Türkiye’de bu güne kadar bu alanda herhangi bir sınırlama söz konusu olmamıştır. Bundan sonrada bu anlamda bir sınırlama olmayacaktır. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması veya engellenmesiyle ilgili de herhangi bir talimatı olmamıştır.

ERDOĞAN SADECE SİTEMİNİ İFADE ETTİ

Şu anda da bu noktada bir sınırlandırma söz konusu değildir. Yalnız Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği husus bugünkü konuşmasında da var, sadece kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yere aktarmak isteyenlere dönük bir sitem olduğunu ifade etti. Çünkü Türkiye ekonomisi zora ve dara girsin diye pek çok dışarıdan ve içeriden uğraş varken, bu noktada yatırımcı iş adamlarımız kendilerinin ekonomisini sermayesini güçlendiren, kendilerini daha iyi noktaya getiren Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenmeleri ve sahip çıkmaları noktasında bir sitemini ifade etmiştir.

TERÖRÜ FİNANSE ETMEK MAKSADIYLA...

Ayrıca PKK Terör örgütü, FETÖ terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, DHKP-C terör örgütü Türkiye’ye karşı eylem yaptığı gibi Türkiye’nin kaynaklarını da yurt içi ve yurtdışında da terörü finanse etmek maksadıyla kendi şirketlerini Türkiye’den elde ettikleri gelirleri kullanmaktadırlar. Tabi Türkiye’nin terör örgütleriyle irtibat, iltisak içerisinde olan ve terörü finanse edenlerle ilgili dünyanın her demokratik hukuk devletinde olduğu gibi bir hassasiyeti vardır.

Bu hassasiyet bundan sonra da terör örgütlerine dönük finansman sağlayan kara para aklayan ve terör örgütünün kasası olanlara karşı elbette Türkiye hukuk devleti olmasının gerekleri neyse onları bundan önce yaptığı gibi bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Bunu dışında Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi vardır devam edecektir. Türkiye’de yatırım yapan iş adamlarımız, yabancı iş adamları, küresel finans sistemine entegre bir şekilde herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan faaliyetlerini bugüne kadar nasıl devam ettirdilerse bundan sonrada öyle devam ettireceklerdir. Bunları teminatı bizim Anayasamız yasalarımız bankacılık sistemimiz ve hükümetimizdir. Hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır.

Etiketler :