Papa'dan şeytan uyarısı: Kaybolursunuz!

Papa'dan şeytan uyarısı: Kaybolursunuz!
Papa şeytan uyarısı yaparak "Şeytan bizden daha akıllı, başınızı döndürür ve kaybolursunuz" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, şeytanın ‘gerçek bir kişi’ olduğunu belirterek “O bizden daha akıllıdır. Sizi altüst eder, başınızı döndürür ve kaybolursunuz” dedi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın aktardığına göre, İtalyan Katolik Kilisesi’nin televizyon kanalı TV2000’de dün akşam yayınlanan bir programda Papa, bir din adamıyla sohbeti sırasında şeytan kavramından söz etti.

PAPA: ŞEYTAN BİR KİŞİDİR

“Şeytan kötülüktür. Milano’daki sis gibi değildir. Yayılan bir şey değildir, bir kişidir” diyen Papa, şeytanla iletişimden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Papa şöyle devam etti: “Kesinlikle emin olduğum bir şey söylemek istiyorum: Şeytanla diyaloğa girilemez. Şeytan’la diyaloğa girerseniz kaybolursunuz. O bizden daha akıllıdır. Sizi altüst eder, başınızı döndürür ve kaybolursunuz.”

PAPA: ADI VE SOYADI VAR

Programı sunan Don Marco Pozza’nın “Yani şeytanın bir adı ve soyadı olduğunu mu söylüyorsunuz?” diye sorması üzerine de Papa “Evet, eminim” diye yanıt verdi.

Papa ayrıca şeytanın ‘nazik davranarak’ insanların aklına girdiğini de söyleyerek, “Eğer ne olup bittiğini vaktinde fark etmezseniz sonu kötü olur” dedi.

PAPA: MÜCADELE ETMELİYİZ

Papa daha önce de birçok defa şeytandan söz etmiş ve “Yeni nesiller, şeytanın bir mit, bir figür olduğuna, bir fikir olduğuna, kötülük fikri olduğuna inandırıldı. Ama şeytan vardır ve onunla mücadele etmeliyiz” diye konuşmuştu.

2013 yılında Vatikan’da hasta bir kişinin başına dokunarak dua eden Papa’nın bu duası ‘şeytan çıkarma ayini’ olarak yorumlanmıştı.

Cizvit tarikatından olan Papa’nın şeytanla ilgili fikirlerinde, bu tarikatın eğitimini almasının etkili olduğu belirtiliyor.

Etiketler :