Pamuklu ürünlerdeki pestisit riski!

Pamuklu ürünlerdeki pestisit riski!
Tv dizileri ile gündeme gelen pestisit konusu aslında kadınları çok yakından ilgilendiriyor. Organik pamuk kullanılmayan her ürün hatta kadın hijyen ürünleri bile bu riski taşıyor.

Ped ve tamponların zararları üzerine televizyonda izlediği bir belgesel ile hayatı değişen İngiliz aktivist ve İngiliz organik ped üreticisi Susie Hewson; “Pamuk tarlalarının ilaçlanması pestisit riskini artırıyor.

Kadınların cildine direk olarak değen pestisit onlara zarar verebiliyor. Bu yüzden organik pamuk kadınların, doğum kusurları, kısırlık ve pek çok ciddi hastalıklara yol açan pestisitten uzak kalmalarını sağlıyor. Organik pamuk sertifikası kadın hijyen ürünlerinde bu sebeple çok önemli.” diyor.

Kansere neden oluyor!

FDA "Tamponların pestisit kalıntılarından arınmasını" önerirken, %100 organik pamuk sertifikası içermeyen ped ve tamponlar üzerinde yapılan testlerde pestisid, pyrethrum, prosimidon, meecarbam ve fensulfothion gibi böcek ilacının varlığı tespit edildi.

Bu maddelere maruz kalmanın artırdığı riskler arasında, kanser, üreme bozukluğu ve endokrin bozulma yer alıyor. Çalışmalar ped alerjisi ile de bağlantı kuruyor. (Milliyet)

Etiketler :