Palandöken'de meşaleli açılış

Palandöken'de meşaleli açılış
Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Dağı, bu yıl da sezona aydınlatılmış pistlerinde meşaleli kayak gösterisiyle 'merhaba' dedi

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Dağı, bu yıl da sezona aydınlatılmış pistlerinde meşaleli kayak gösterisiyle 'merhaba' dedi. Avrupa'nın en uzun pistine sahip olduğu belirtilen Palandöken Kayak Merkezi'ne bu yıl 1 milyon turist bekleniyor. 

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken, her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptı.

Karda drift atan snowtracklar, pistleri nasıl hazır hale getirdiklerini sergiledi. Palandöken'in 2 bin 900 rakımında ellerinde meşalelere bekleyen kayakçılar, katılımcıların alkışları arasında tek sıra halinde açılışın yapıldığı alana geldi. Kayakçılar ellerindeki meşalelerle 'Ejder 3200' yazısını ateşledi. Kayakçıların şov yaptığı geceyi zirvede atılan havai fişek gösterileri aydınlattı. Geceye katılan davetliler, çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

İLK SAKATLANMA YAŞANDI

Açılış gecesinde arkadaşları ile birlikte kayak yapan Sevinç Gençgül düşerek ayağından sakatlandı.

İhbar üzerine JAK timleri kar motosikletleriyle yanlarına aldıkları 112 Acil Servis görevlileri ile birlikte kısa sürede yaralının yanına ulaştı. Pistte yapılan ilk müdahalenin ardından Gençgül, kar motosikletin arkasındaki kızakla aşağı indirildi ve ambulansa konularak hastaneye götürüldü. Yaşananlar bir tatbikat sanılırken hastaneye kaldırılan genç kızın sağlık durumun iyi olduğu bildirildi.

PALANDÖKEN JAK'A EMANET

Erzurum'un Palandöken Kayak Tesisleri'nde tatilin keyfini doyasıya çıkaran turistlerin güvenliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da her biri yabancı dil bilen ve usta kayakçılardan oluşan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sağlıyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş ise "Hedefimiz her yıl en az 1 milyon turisti Erzurum'a çekebilmek." diye konuştu.

DHA

Etiketler :