Özlediğimiz fotoğraf: 3 partinin adayı bir arada

Özlediğimiz fotoğraf: 3 partinin adayı bir arada
31 Mart yerel seçimlerine dönük partilerin propaganda süreci sürerken Mersin’de üç büyükşehir belediye başkanı adayı bir araya gelerek vaatlerini sıraladı.

İYİ Parti’nin desteklediği DP adayı Ayfer Yılmaz, Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Hamit Tuna ve CHP’li aday Vahap Seçer, Mersin’de özel bir üniversitenin gerçekleştirdiği “kent zirvesi”nde yan yana gelerek seçmenleriyle buluştu.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre daha önce bakanlık yaptığı için yönetme kavramına alışkın olduğunu dile getiren DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun bilerek geciktirildiğini öne sürerek, “Bir demokrasi ayıbı yaşadık ancak yola devam ediyoruz. Gençleri esas alan bir yönetim anlayışı belirleyeceğiz ve gelir adaletsizliğini sona erdireceğiz” dedi.

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuna ise Kocamaz’ın adaylığının kendisi ve partisi tarafından engellenmediğini ifade ederek, “İşini son güne bırakmasaydı. Bu bizim sorunumuz değil” dedi. Tuna, konuşması boyunca seçim vaadi olarak yalnızca suya yüzde 20 indirim yapacağını dile getirdi.

‘HÜKÜMETE RAĞMEN’

CHP’nin büyükşehir belediye başkanı adayı Vahap Seçer ise sıra dışı bir başkanlık dönemi geçireceğini belirtti. Hükümetin ekonomik kaynakları belediyelere dağıtmadığını ancak bunu tersine çevireceklerini vurgulayan Seçer, “Merkezi hükümet suyu başka yere akıtmak istese de sıra dışı işler yaparak yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Endüstri 4.0 denilen bir kavram var. Yeni ve teknolojik yatırımlara yoğunluk vereceğiz. Kendi kaynaklarımızı kendimiz yaratacağız. Yatırımcı bir belediye başkanı olacağım. Bir kalemle milyonları birilerinin ceplerine doldurmayacağım. Yatırım için gerekirse Cumhurbaşkanı ile de görüşeceğim. Ulaşılabilir bir başkan olacağım. 160 projem var. Tamamını hayata geçireceğim” dedi.

Etiketler :