Özgür Özel: Erdoğan yenilginin bilinciyle CHP'nin vaatlerine sarılmış

Özgür Özel: Erdoğan yenilginin bilinciyle CHP'nin vaatlerine sarılmış
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın açıkladığı seçim vaatleriyle ilgili açıklama yaptı. Özel, "Anlaşılıyor ki Erdoğan 31 Mart günü alacağı seçim yenilgisinin de bilinciyle, CHP'nin eski seçim bildirgelerini karıştırmaya başlamış" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Salı günü partisinin grup toplantısında "Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlarımıza, Ziraat Bankası aracılığıyla, kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Hangi banka olursa olsun, Buradan alınan krediyle borçlar kapanacak. Aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek" dedi.

Erdoğan'ın bu seçim vaadi açıklamasıyla ilgili CHP'den açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erdoğan'ın seçim yenilgisinin bilinciyle CHP'nin eski seçim bildirgelerini karıştırdığını ve CHP'nin proje ve vaatlerine sarıldığını" iddia etti.

İşte Özgür Özel'in o açıklaması...

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasından, yoksul vatandaşlarımızın elektrik tüketiminin belirli bir bölümünün karşılanması gibi bir dizi seçim vaadi açıklamıştır.

Anlaşılıyor ki, Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin gördüğü seçim anketlerinde 31 Mart günü alacağı seçim yenilgisinin de bilinciyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski seçim bildirgelerini karıştırmaya başlamış ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin proje ve vaatlerine sarılmıştır.

Asgari ücretin artırılması, emekliye ikramiye verilmesi, taşerona kadro verilmesi gibi seçim vaatlerimizi önce uygulanabilir bulmayan, ardından yaklaşan seçimler arifesinde bunları eksikleriyle ve aksaklıklarıyla hayata geçirmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan, yine CHP’nin seçim vaatlerini eksik bir biçimde ele almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, 2015 seçimlerinden bu yana sadece elektrik tüketimini değil, doğalgaz ve su tüketiminin de belirli bir bölümünü karşılamayı hedeflemekte, yoksulların maruz kaldığı hayat pahalılığının olabildiğince giderilmesi ve sosyal devlet olgusunun hayata geçebilmesini öncelikleri arasına almaktadır. Yine aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi, 2015 seçimlerinde kredi kartı borçlarının Ziraat Bankası eliyle yapılandırılmasını değil, kredi kartı borçlarının önemli bir bölümünün silinmesini vaat etmiş, seçimlerin ardından da tüketici ve kredi kartı borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisi, özellikle yoksullar olmak üzere her sosyal statüden yurttaşlarımıza ekonomik darboğaz yaşatmaktadır. Yıllar boyunca bu tekliflerimizi işleme dahi koymayan iktidarın, seçim öncesi bizim tekliflerimize sarılması iyi niyet ve samimiyetten uzaktır.

Yine Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tutumu, partisinin iki numaralı ismi Binali Yıldırım’ın yerel seçimlerin genel seçim havasına büründürülmemesi yönündeki açıklamalarına da tezat oluşturmaktadır.

Adalet ve Kalkınma Partisi, 16 yıl boyunca vatandaşlarımızı ciddi bir ekonomik sıkıntının içine sokan, emeklilerin, işçilerin, memurların ve çiftçilerin ay sonunu getiremediği bir Türkiye yaratmıştır. 31 Mart seçimleri, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin vatandaşlarımızı hiçe sayan politikalarına sarı kart göstermek için önemli bir fırsattır.

Etiketler :