Özgür Mumcu: Babam yaşasaydı haberlerine erişim engeli gelir ve hapse atılırdı

Özgür Mumcu: Babam yaşasaydı haberlerine erişim engeli gelir ve hapse atılırdı
Özgür Mumcu babası Uğur Mumcu'nun yaşasaydı eğer AKP iktidarı tarafından hapse atılacağını ve haberlerine erişim engeli geleceğini söyledi.

Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu'nun katledilişinin 25. yılı bugün. Hala faillerinin bulunamadığı suikastın üzerinden çeyrek asır geçti.

ÖZGÜR MUMCU: BABAM YAŞASAYDI HAPSE ATILIRDI

Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu, Birgün'e verdiği demeçte,  "Babamın yaptığı haberlere muhtemelen erişim yasağı gelirdi, yasaklanırdı ve büyük ihtimalle hapse atılırdı. " ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR MUMCU: BUGÜN KİM YOLSUZLUK HABERİ YAPABİLİR

İşte röportajın ilgili kısmı...

Peki, Uğur Mumcu gazeteciliği bu süreçte devam edebilseydi nasıl bir tablo olurdu önümüzde?

Babamın yaptığı tarz bir gazeteciliğin bugünkü iktidar yapısının ve bu toplumsal kutuplaşmanın içerisinde ayakta kalabileceğini düşünmüyorum. Yaptığı haberlere muhtemelen erişim yasağı gelirdi, yasaklanırdı ve büyük ihtimalle hapse atılırdı. Bugün kim yolsuzluk haberi yapabilir? Kim Türkiye’de silah kaçakçılığı ve silah transferleri üzerine haber yapabilir? (Babamın çalıştığı konulardan bahsediyorum). Bugün kim mafyayla siyasi odaklar arasındaki yakın irtibatlardan bahsedebilir ve bunu delilleriyle ortaya koyabilir? Babamın yaptığı gazeteciliği bugüne yansıtsaydık çok büyük ihtimalle yapılması engellenirdi.

Etiketler :