Özakça ve Karadağ’dan çağrı: Nuriye bu şartlarda direnirken hiçbirimizin sızlanmaya hakkı yok

Özakça ve Karadağ’dan çağrı: Nuriye bu şartlarda direnirken hiçbirimizin sızlanmaya hakkı yok
Esra Özakça ve Acun Karadağ, zorla götürüldüğü Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde açlık grevinin 206’ıncı gününe giren Nuriye Gülmen için destek çağrısı yaptı

Esra Özakça ve Acun Karadağ, zorla götürüldüğü Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde açlık grevinin 206’ıncı gününe giren Nuriye Gülmen için destek çağrısı yaptı. Herkesi Gülmen için hastaneye çağıran Özakça, “O bu şartlarda direnirken hiçbirimizin sızlanmaya hakkı yok” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 206. gününde.

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren eğitimcilerden Nuriye Gülmen şimdi de eylemine zorla kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde sürdürüyor.

Açlık grevi eyleminin 131. gününde olan Esra Özakça ve KHK ile işinden ihraç edilen eğitimci Acun Karadağ, bir video yayınlayarak Gülmen’in karşı karşıya olduğu zorla müdahale tehdidine karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Özakça: Hiçbirimizin sızlanmaya hakkı yok

Nuriye Gülmen’in mahkemesinden 2 gün önce Numune Hastanesi’ne kaçırıldığını ifade eden Özakça şöyle konuştu:

Şu anda çok zor şartlar altında yoğun bakımda tutuluyor. Ve her şeye rağmen işini isteme talebiyle direnmeye devam ediyor. O bu şartlarda direnirken hiçbirimizin sızlanmaya hakkı yok diye düşünüyoruz.

Ve dostlarımız, Nuriye ile Semih dostları Numune Hastanesi önünde nöbet tutuyor. Herkes yakını için hastane önünde bekleyebilir. Nuriye Gülmen’e sahip çıkmak için hepinizi Numune Hastanesi’ne bekliyoruz.

‘Sessiz sedasız Nuriye’yi öldürmek istiyorlar’

Acun Karadağ ise polisin hastanede bekleyenleri ‘Biz sizi burada görmek istemiyoruz. Rahatsız oluyoruz’ diyerek zorla dışarı çıkardığını söyledi.

Bunların gayrı ciddi muameleler olduğunu belirten Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir devletin polisi böyle mi konuşur? Eğer suçsa yaptıkları gözaltına alırsınız. Ne demek ‘sizden rahatsız oluyoruz’. Böyle gayri ciddi muamelelerle oradaki insanları uzaklaştıramazlar. Onlar kim?

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Orada siyasi polis kendi arasında sohbet ediyormuş gibi yaparak hasta yakınlarınsa ‘burada bir terörist var. Biz onu bekliyoruz” gibi mesajlar veriyor. Fakat biz de orada otururken hasta yakınları ile sohbet ediyoruz, Nuriye’yi anlatıyoruz. Onların da amacı buna karşı. İstiyorlar ki kimse Nuriye’yi duymasın, kimsenin haberi olmasın, sessiz sedasız onu öldürelim istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Herkesi Numune’nin bahçesinde nöbete bekliyoruz. Orada çay içebilir, sohbet edebilir herkesle birlikte zorla müdahale tehdidine karşı orada oturabilirsiniz.

Etiketler :