Oxford Üniversitesine dava! Gerekçe: Yetersiz eğitim

Oxford Üniversitesine dava! Gerekçe: Yetersiz eğitim
İngiltere'nin dünyaca meşhur üniversitesi Oxford'un Modern Tarih bölümü mezunu Faiz Siddiqui, yetersiz eğitim gerekçesiyle okulu mahkemeye verdi. Siddiqui, Oxford Üniversitesi'nin yetersiz eğitim vererek kendisini iyi bir kariyer...

İngiltere'nin dünyaca meşhur üniversitesi Oxford'un Modern Tarih bölümü mezunu Faiz Siddiqui, yetersiz eğitim gerekçesiyle okulu mahkemeye verdi. Siddiqui, Oxford Üniversitesi'nin yetersiz eğitim vererek kendisini iyi bir kariyer imkanından mahrum bırakmakla suçladı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Okuduğu bölümde Hindistan tarihiyle ilgili yeterli eğitimin verilmediğini iddia eden 39 yaşındaki, 2000 yılı mezunu Faiz Siddiqui, Oxford Üniversitesi'nden 1 milyon sterlin (yaklaşık 5 milyon 200 bin TL) tazminat talep ediyor. Okulda eğitim gördüğü dönemde hocaların yarısından fazlasının izinli olması, mesaide olanların da yetersizliği nedeniyle beklediği öğrenimi göremediğini savunan Faiz Siddiqui, bunun girdiği sınavda arzuladığı başarılı notu alamamasına yol açtığını öne sürdü.

Üniversiteni kötü eğitimiyle kendisini başarılı bir uluslararası avukat olma imkanından yoksun bıraktığını savunan Faiz Siddiqui, bu durumun sağlığını da etkileyerek kendisini depresyona ve uykusuzluk problemlerine sürüklediğini iddia etti.

OXFORD AKSAKLIĞI KABUL ETTİ

Oxford Üniversitesinden yapılan açıklamada ise Faiz Siddiqui’nin okuduğu dönemde Asya tarihi öğretiminde "zorluklar" yaşandığı kabul edilmekle birlikte ihmal iddiası reddedildi. Üniversite, Faiz Siddiqui’nin açtığı davanın "hukukun sınırlarını aştığını" ileri sürdü.

OXFORD VE CAMBRİDGE MERCEK ALTINDA!

Geçen ay da İngiltere’nin önde gelen iki üniversitesi Oxford ve Cambridge'in siyahi öğrencilere karşı ayrımcılık uyguladığı iddia edilmişti.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili David Lammy’nin "bilgi özgürlüğü yasası" kapsamındaki başvurusuyla elde ettiği verilere göre Oxford Üniversitesi çatısı altındaki 32 kolejden 13'ünün, 2010-2015 yıllarında tek bir siyahi öğrenci bile kabul etmediği ortaya çıkmıştı.

Aynı dönemde Cambridge Üniversitesi bünyesindeki 29 kolejin 4'te 1'inin de hiç siyahi öğrenci almadığı anlaşılmıştı. Cambridge Üniversitesinin aldığı öğrencilerin yalnızca yüzde 1'ini siyahiler oluştururken, Pakistan kökenli öğrencilerin oranının ise yüzde 1'in de altında kaldığı belirlenmişti.

Etiketler :