Otomobil Kaldırıma Daldı: 3 Ölü, 4 Yaralı

Otomobil Kaldırıma Daldı: 3 Ölü, 4 Yaralı
Mardin'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çıkarak yayalara çarptı. Kazada, 3 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.Kaza saat 23.30 sıralarında Merkez Artuklu...

Mardin'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çıkarak yayalara çarptı. Kazada, 3 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Kaza saat 23.30 sıralarında Merkez Artuklu İlçesi Vali Ozan Caddesi'nde meydana geldi. iddiaya göre Mardin Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 100 metre mesafede, aynı yönde ilerleyen başka bir aracın sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybeden Mehmet Turay yönetimindeki 34 AYN 37 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki kaldırıma çıktı. Kaldırımdaki ağaç ve aydınlatma direğine çarpan otomobil daha sonra kaldırımda akşam yürüyüşüne çıkan yayalara arasına daldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada Mehmet Habat Yıldırım, Abdulkadir Özer ve Mehmet Abay, olay yerinde hayatını kaybederken otomobil sürücüsü Mehmet Turay ile birlikte Mehmet Çağan, Yonca Karakoç ve Ferit Demircan da yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Mardin ve Kızıltepe İlçesi'ndeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Mardin Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken, olayı duyarak hastaneye gelen yakınları ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Kaza nedeniyle yol, bir süreliğine trafiğe kapanan yol temizleme çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

BİÇERDÖVER KAZASI YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Bir başka kaza da Mardin-Kızıltepe Karayolu'nda meydana geldi. İddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden mısır biçerdöveri olarak bilinen özel plakalı biçerdöver,kontrolden çıkarak karşı şeride geçip kamyonete çarptı. Kazada biçerdöver sürücüsü M.D. hafif bir şekilde yaralanırken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalan yol, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.