Otomobil hırsızlarından yeni yöntem! Kayıtlara ilk kez girdi...

Otomobil hırsızlarından yeni yöntem! Kayıtlara ilk kez girdi...
İstanbul'da otomobil hırsızlığı yapan bir çete çökertilirken kullandıkları yöntem ise şok etti. Polis kayıtlarına da ilk kez giren yöntemde hırsızların ‘Pompalı hava torbası’ kullanarak otomobil hırsızlığı yaptığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, evlerden yapılan hırsızlık ihbarlarını değerlendirerek yaptığı çalışmalarda soygunları gerçekleştirdiğini tespit ettiği 13 kişilik bir hırsızlık çetesini takibe aldı.

Yapılan takiplerde, kendilerine ‘Baykuşlar’ ismini veren 13 kişilik çetenin gündüzleri uyudukları, geceleri ise gruplar halinde hırsızlık yaptıkları belirlendi.

HIRSIZLARIN BU YÖNTEMİ POLİS KAYITLARINA İLK KEZ GİRDİ

Öte yandan operasyonda dikkat çeken bir ayrıntı da ortaya çıktı. Hırsızların kullandığı bu yöntem ilk polis kayıtlarına girerken ‘Pompalı hava torbası’yla araçları çaldıkları öğrenildi. Zanlıların torbayı şişirerek kapının aralanmasını sağladığı ardından da metal bir düzenekle rahatça açtığı tespit edildi.

2.5 AYLIK TAKİP

Güvenlik kameralarına karşı yüzlerini kapatarak yöntem geliştiren hırsızların, girdikleri evlerden aldıkları otomobil anahtarlarıyla da 16 lüks aracı çaldıkları tespit edildi. İki buçuk aylık takibin ardından 24 Ocak’ta İstanbul’da 19 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarla biri çocuk 13 şüphelisi gözaltına alınan çete üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda ise 2 tabanca, 12 bilgisayar, 10 fotoğraf makinesi, 6 otomobil anahtarı ve 85 cep telefonu ele geçirildi.

Sorguya alınan çete üyelerinden alınan bilgi doğrultusunda, çetenin hırsızlıktan elde ettiği malzemelerin yine bir çete üyesi aracılığıyla satılarak paraya çevrildiği tespit edildi. 97 adrese giren çetenin 140 vatandaşı mağdur ettiği belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan çete üyeleri adliyeye sevk edildi.

Etiketler :