ÖSYM başkanı istifa etti

ÖSYM başkanı istifa etti
ÖSYM Başkanı Prof. Ömer Demir istifa etti.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Demir önemli açıklamalarda bulundu.

Demir, “Görevden ayrılma talebimi iletmiş bulunuyorum. EK Puan uygulaması bu yıl ilk kez yapılıyor bu nedenle teknik bir hata oluştu. İlgili birimlerin yapmaları gereken bazı işlemleri sonradan farketmeleri sonucu ortaya çıkıyor.

Kendisinin yerleştirilmesi gereken bir adayın kendisinin fark etmesi üzerine kurulu araması üzerine hata ortaya çıkıyor. Sonra arkadaşlar bana geldi böyle bir hata yapılmış ne yapmamız gerekiyor diye. Ben de yapılan hatanın giderilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini aktardım.

Bu yerleştirme ilk kez yapılıyor ve bu kural bu yıl ilk kez gelmiş. Bu ikisi üst üste gelince böyle bir hata olduğu gözlemlendi.

Bütün adaylarımız cevap kağıtlarına ulaşabiliyor. Şeffaflık konusunda ÖSYM’nin durumu ortadadır. 2010 meselesi memleketimizin başına kabus gibi çökmüştür. Yargıdan güvenlikten bütün bu kurumlara verildiği gibi buraya da zarar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÖMER DEMİR KİMDİR?

Ömer Demir, 1963 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ömer Demir, 1996 yılında doçent ve 2009 yılında da profesör olmuştur.

Anadolu, Kırıkkale, Çankırı Karatekin, Yıldırım Beyazıt ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitelerinde görev yapan Ömer Demir, 2003-2008 yılları arasında da bir süre Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2008 yılında dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilmiştir ve beraberinde YÖK Başkanvekili olmuştur.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım 2014 tarihinde ikinci kez YÖK üyeliğine atanmıştır. 26 Mart 2015 tarihinde ÖSYM Başkanlığı görevini sürdüren Ömer Demir, 21 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

Etiketler :