Oscar sunuculuğundan çekildi! Holywood yine 'cinsel taciz' iddiasıyla çalkalanıyor

Oscar sunuculuğundan çekildi! Holywood yine 'cinsel taciz' iddiasıyla çalkalanıyor
Casey Affleck'in kararı ABD gündemine oturdu.

Geçtiğimiz yılki Oscar ödül törenlerinde en iyi aktör ödülünü kazanan Casey Affleck, bu yıl çarpıcı bir karara imza attı. Affleck, düzenlenecek törenlerdeki sunuculuk ve ödül takdimi sorumluluğundan feragat ettiğini duyurdu.

Hollywood'dan başlayıp dünyaya yayılan cinsel tacizle mücadele kampanyası yine gündemde. En iyi kadın oyuncu ödülünü takdim etmesi beklenen Casey Affleck, hakkındaki cinsel taciz suçlamalarına koşut olarak, törende sunuculuk yapmaktan çekildi.

Oscar ödüllerinin dağıtıldığı törende geleneksel olarak geçen yılki en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi, o yılın en iyi kadın oyuncu ödülünü takdim ediyor. 'Manchester By The Sea' filmindeki rolüyle geçen yılın en iyi erkek oyuncusu seçilen Casey Affleck ise bu yılki Oscar töreninde sunuculuktan çekildi.

AKADEMİ: TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Kararın gerisinde, Hollywood yıldızı Ben Affleck'in kardeşi de olan 42 yaşındaki aktöre iki kadın tarafından yöneltilen cinsel taciz suçlamaları yatıyor.

Akademi sözcüsü, Affleck'in Oscar törenine katılmayacağını teyit ederek ''Dikkatlerin gösteriye ve bu yılın büyük çalışmalarına odaklanmasına yönelik bu kararı takdirle karşılıyoruz'' dedi.

'ÇEKİMDE HER GÜN TACİZ'

Taciz iddialarının kökeni; Casey Affleck'in 2010'da yönettiği 'I'm Still Here' isimli 'sahte belgesel' tarzındaki film.

Filmin yapımcısı Amanda White ile görüntü yönetmeni Magdalena Gorka, çekimler sırasında cinsel tacize uğradıkları suçlamasında bulunup dava açmıştı.

White, kendisiyle otel odasında bir gece geçirmeyi reddettiği için Affleck'in maaşını ödemediğini, her gün ekibin erkek üyelerinin cinsel yorumları, imaları ve sarkıntılıklarına maruz kaldığını, tüm bunların Affleck'in bulunduğu ortamlarda, onun teşvikiyle gerçekleştiğini ileri sürdü. Gorka da uyurken Affleck'i yatağına girdiğini söyledi.

Affleck, suçlamaları reddetse de, mahkeme dışında ödeme yaparak davaların geri çekilmesini sağladı. Avukatları 'aktörden para koparmak için bir komplodan' söz etti.