Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte Hatay'da 

Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte Hatay'da 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, bugün Hatay'da bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerine...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, bugün Hatay'da bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerine devam etti. Bu kapsamda birlik komutanları ve bağlantılı diğer birimlerin katılımı ile bölgede devam eden faaliyetlere ilişkin bir toplantı yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Orgeneral Hulusi Akar

[caption id="attachment_243042" align="alignnone" width="900"]Orgeneral Hulusi Akar Orgeneral Hulusi Akar[/caption]

AKAR DÜN DE  DİYARBAKIR'DAYDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün de Diyarbakır'da birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunmuştu. Özellikle Kuzey Irak'ta Habur Halil İbrahim sınır kapısının Irak merkezi hükümetine devri sırasında Türk askerleri sürece bir anlamda nezaret etmişti. Bazı Türk tanklarının da  karşı tarafa geçtiği yazılmıştı. Kuzey Irak'ta halen Peşmerge kuvvetleri ile Irak merkezi hükümetine bağlı güçler arasında gerginlik sürüyor. Türkiye de durumu yakından izliyor. Gerginliğe yol açan Barzani'nin referandum hamlesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan askeri müdahale iması olarak yorumlanan "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü kullanmıştı.

Hulusi Akar'ın  Kuzey Irak'a olabilecek bir operasyonda görev alacak birliklerin bağlı olduğu 7. Kolordu'nun merkezi Diyarbakır'dan sonra gittiği Hatay ili de özellikle anlamlı. Hatay, hem TSK'nın şu anda bulunduğu Suriye'deki İdlib bölgesi için arz ediyor hem de belki daha da önemlisi PKK'nın en batıdaki kantonu Afrin ile komşu olması bakımından önemli. Uluslararası askeri çevrelerde uzun zamandan beri Türkiye'nin YPG/PKK'nın Afrin kantonuna yönelik bir operasyon ihtimali konuşuluyordu. Afrin bölgesinin hemen yanı başında yer alan Hatay'daki Amanos dağlarında sık sık PKK'nın terör eylemleri görülmekte. Daha 6 gün önce 1 askerimiz Amanos dağlarında PKK'lılar tarafından şehit edilmişti.

Etiketler :