Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni logosunda Atatürk yok

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni logosunda Atatürk yok
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin yenilenen logosunda Atatürk amblemini çıkardı. Fakültenin yeni logosu tepki çekti.

Logosunu değiştireceği haberleriyle gündeme gelen OMÜ, yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koymuştu.

OMÜ yönetimi, “Kurtuluş meşalesinin ilk kıvılcımının parladığı ve Türk milletinin bağımsızlık için şahlandığı şehir olan Samsun'un en önemli değerleri içinde yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin logosundan Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü kaldırmaya kimsenin gücü yetmez” ifadelerini kullanmıştı.

Bu tartışmalar soğumadan bu kez Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni logosu büyük tartışma yarattı. Fakültenin yeni logosunda, eski logoda bulunan Atatürk Anıtı figürü kaldırıldı. Yeni logoya tepkiler hızla artmaya başladı.

Öte yandan Fakülte yönetimi ayrı bir skandala daha imza attı. Yeni logo ile eski logonun kuruluş tarihlerinin farklı olması dikkat çekti. Eski logoda kuruluş tarihi 1993 yazarken, yeni logoda 1992 olarak düzenlendi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Ünlü sunucu, gazeteci İsmail Küçükkaya da sosyal medyadan OMÜ’nin eski ve yeni logolarını paylaşıp, “Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi logosunu değiştirmiş. Hadi iki resim arasındaki farkı bulalım arkadaşlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

ekran-alintisi

Etiketler :