On binler Ata'nın huzurunda

On binler Ata'nın huzurunda
Cumhuriyet'in ilanının 95. yılı tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. Ankara'daki kutlamalarının ilk adresi ise Anıtkabir oldu

Cumhuriyet'in ilanının 95. yılı tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. Ankara'daki kutlamalarının ilk adresi ise Anıtkabir oldu. Binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve inkılaplarının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna koştu. Anıtkabir'deki resmi törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümü yurtta, KKTC’de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener, BBP lideri Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve çok sayıda devlet görevlisi katıldı.

Erdoğan ve heyet Aslanlı Yol’da yürüyerek Ata’nın huzuruna geldi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Erdoğan Özel deftere şunları yazdı: “Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olarak büyük bir gururla huzurunuzdayız.  Sizi ve silah arkadaşlarınızı yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünü İstanbul’da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz. Ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde bu havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün bir göstergesidir.”

Resmi törenin ardından Sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir’i dolduran vatandaşlar Ata’nın huzuruna çıktı.