Ölümsüzlüğün sırrı bulunmuş olabilir

Ölümsüzlüğün sırrı bulunmuş olabilir
Yararlı mı zararlı mı tartışmaları süredursun, son yapılan kapsamlı araştırmaya göre kahve, ölüm oranını düşürüyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli olarak kahve tüketmenin sağlığa yararlı olabileceği yönünde sonuçlar ortaya çıktı. 500 bin kişiyi aşkın insanın dahil olduğu araştırmada kahvenin ölüm oranını düşürdüğü belirlendi.

10 Avrupa ülkesinde yarım milyondan fazla kişinin ölüm oranlarını ineceleyen araştırmanın sonuçları “Annals of Internal Medicine” adlı tıp dergisinde yayımlandı. 16 buçuk yıl süren araştırmanın sonunda elde edilen veriler göre, kahjve tüketimi günlük 580 mililitreden fazla olan erkeklerin hayatını kaybetme ihtimali kahve içmeyenlere oranla yüzde 12 daha düşük. Kadınlarda ise bu oran yüzde 7 olarak belirlendi. Kahvenin etkilerini nesnel bir şekilde saptayabilmek için araştırmaya beslenme, sigara alışkanlığı gibi farktörler dahil edilmedi.

Araştırma ekib,inin başkanı Marc Gunter, kahve tiryakilerine bir mesaj daha veriyor; günde 3 fincan dolayındaki kahve tüketiminin sağlığa zararlı olmadığı, bilakis olumlu etkileri olabileceği yönünde sonuçlara ulaştıklarını belirtti. Ayrıca uzun süre gözleme dayalı araştırmaların sınırlı olması nedeniyle kahve içilmesi veya içilmemesi yönünde tavsiye veremiyoruz dedi.

Etiketler :