Okyanusta kaybolduktan tam 5 ay sonra bulundular!

Okyanusta kaybolduktan tam 5 ay sonra bulundular!
İki denizci kadın ve köpekleri, okyanusta kaybolduktan tam 5 ay sonra kurtarıldı.

Okyanusta kaybolduktan sonra en yakın kara ekibine gönderdikleri yardım çağrılarının ulaşması tam 5 ayı buldu. İki denizci kadın ve köpekleri, film gibi bir yaşam öyküsünün kahramanları oldu.

İki denizci kadın ve köpekleri, Pasifik Okyanusu'nda kaybolduktan 5 ay sonra bulundu. Kurtarma anları ABD Deniz Kuvvetleri tarafından görüntülendi ve Youtube üzerinden paylaşıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Jennifer Appel ve Tasha Fuiaba, isimli denizciler, Hawaii'den Tahiti'ye doğru 3 bin 200 kilometrelik yolculuk için geçen baharda yelken açtı. Ancak teknelerinin motoru Mayıs ayındaki bir fırtınada bozuldu. İkili yola yelkenle devam etme kararı aldı ancak burada da işler yolunda gitmedi. Tahiti'ye varmayı planladıkları süreyi iki ay aşınca, yardım çağrısı yapma kararı aldılar. Ancak en yakın kara parçası yardım sinyallerini alabilecek uzaklıkta değildi. Bir deniz aracının yardım sinyalini yakalaması da aylar sürdü. Bir Tayvan balıkçı teknesi tarafından tespit edilen yardım çağrısı ABD Deniz Kuvvetleri'ne iletildi. İki kadın, Japonya'nın 900 kilometre güney doğusunda beraberlerindeki köpekleri ile kurtarıldı.

Etiketler :