Okul kaydında istenenler listesi, "Yok artık!" dedirtti!

Okul kaydında istenenler listesi, "Yok artık!" dedirtti!
Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...Yaz bitiyor, okul kaıtları başladı. Her öğretim yılının başlangıcında olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen, kayıtlarda velilerden istenecekler listesi.Bir okulun girişine...
Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...

Yaz bitiyor, okul kaıtları başladı. Her öğretim yılının başlangıcında olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen, kayıtlarda velilerden istenecekler listesi.

Bir okulun girişine asılan "9. sınıflar kayıtta getirilmesi gerekenler" listesini fotoğraf çeken bir veli, bunu sosyal medya hesabından paylaşınca, yoğun ilgi gördü. On binlerce kişi tarafından tekrar paylaşılan fotoğraf kısa sürede gündeme oturdu.

Hukuken okulların para toplaması yasak, geçmişte bu sorun bir çok kez dile getirildi. Bu konuda bazı okulların değişik yöntemleri de velileri çileden çıkartmaya yetiyor. Fotoğraftaki örneğindeki gibi, beşer kilogram Klorak, Sıvı El Sabunu Sıvı Yer Temizleyici ve 50 Liralık Posta Pulu isteyebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının, para toplayan okullar dışında bu tür yönteme başvuran okullarla ilgili de bir işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...