Öksürürken ıslık sesi ortaya çıkıyordu, gerçek ortaya çıktı

Öksürürken ıslık sesi ortaya çıkıyordu, gerçek ortaya çıktı
Hindistan'da bir çocuğun öksürürken boğazından ıslık sesi çıkması sonrasında çekilen röntgenlerden ilginç bir sonuç çıktı..

Hindistan'da bir çocuğun öksürürken boğazından ıslık sesi çıkması sonrasında çekilen röntgenlerden ilginç bir sonuç çıktı... Hastaneye kaldırılan çocuğun röntgen sonuçlarını inceleyen doktorlar şaşkınlıklarını gizleyemedi ve hızla ameliyata başladı. Çocuğun bronşundan bir düdük çıktı.

Hindistan’da benzerine zor rastlanan bir olay yaşandı… Dünyanın sayılı tıp dergilerinden biri olan New England Journal of Medicine’de yer alan haberde 4 yaşındaki bir çocuk öksürürken boğazından ince ıslık gibi bir ses çıkması sonrasında doktora götürüldü.

Durumdan şüphelenen ve endişelenen aile, doktora götürdüğünde ise bir şok daha yaşadı. Çocuğun röntgeni çekilirken, doktorlar durumu inceledi ve sol göğsündeki ciğerlerde bir şişlik olduğunu fark etti. İncelemeyi detaylandıran yetkililer çocuğun bronşunda bir düdük bulunduğunu tespit etti.

[caption id="attachment_329789" align="alignnone" width="408"] Doktorlar, rahatsızlığa neden olan düdüğü çıkardı.[/caption]

Çocuğun ciğerlerine hava veren bronşundan zorlu bir ameliyatla düdük çıkarıldı. Yetkililer, çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini ve bu yaşlardaki çocukların yanlışlıkla tehlikeli eşyalar yutabileceğini duyurdu. Dergideki araştırmada çocuğun sağlık durumunun düzeldiği ve ciğerlerindeki şişliğin ortadan kalktığını duyurdu.

Etiketler :