Öğrencilere 15 Temmuzu anlatan kitapçıkta ilginç bilgiler: Ev kira ama vatan bizim

Öğrencilere 15 Temmuzu anlatan kitapçıkta ilginç bilgiler: Ev kira ama vatan bizim
Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öğrenciler okullarına kavuştu. Yılın ilk ders gününde öğrencilere 15 Temmuz'u anlatan kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta ilginç bilgiler ve bulmacalar yer aldı

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öğrenciler okullarına kavuştu. Yılın ilk ders gününde öğrencilere 15 Temmuz'u anlatan kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta ilginç bilgiler ve bulmacalar yer aldı. Bunlardan biri de resimli bir bulmacanın birleştirilmesiyle ortaya çıkan "Ev kira ama vatan bizim" sözü oldu!

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öğrenciler okullarına kavuştu. Yılın ilk ders gününde öğrencilere 15 Temmuz'u anlatan kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta ilginç bilgiler ve bulmacalar yer aldı. Bunlardan biri de resimli bir bulmacanın birleştirilmesiyle ortaya çıkan "Ev kira ama vatan bizim" sözü oldu.

Dağıtılan kitapçıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklara seslenişi de yer aldı. Erdoğan'ın yazısında 15 Temmuz gecesi yaşananlar Malazgirt savaşına, İstanbul'un fethine, Çanakkale savaşına, Kurtuluş savaşına benzetilirken, Türk milleti ifadesi hiç geçmedi. Onun yerine "bu millet" denildi. Erdoğan, çocuklara 2053 ve 2071 hedeflerini anlatmaktan da geri durmadı. (Erdoğan'ın yazısının tamamı haberin altında)

15 Temmuz kitapçığında bir bulmaca da dikkat çekti. 5 ayrı resimden oluşan bulmacada, bunların içinde sırasıyla "Vatan", "ama" "kira", "ev", "bizim" kelimeleri yer aldı. Bunların birleşiminde güzel bir söz çıkacağı ifade edilen soruda, HalkTV.com.tr olarak "Ev kira ama Vatan bizim" gibi çocuklara ne öğretmek istediği bir cümle çıkardık.  Belki de biz beceremedik...

Erdoğan'ın çocuklara seslenişi:

"İstikbalimizin teminatı sevgili çocuklar,

Sizler, 15 Temmuz gecesi vatanımız, demokrasimiz ve bağımsızlığımız için canlarını hiçe sayarak büyük bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin evlatlarısınız. Anneleriniz, babalarınız, ağabeyleriniz, ablalarınız ülkemizin yaşadığı en büyük ihanet girişimlerinden birini, ellerinde bayrakları, dillerinde duaları, mertlik ve cesaretleri ile hezimete uğratarak tarihe geçtiler. Ferdi olmaktan her zaman gurur duyacağınız bu millet, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te, 7 asır önce Söğüt'te, 5 asır önce İstanbul'da, 1 asır önce Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi vatanına canı pahasına sahip çıktı.

15 Temmuz, bizim tarihimizdeki kahramanlık silsilesinin son halkasıdır. Bu tarih, yıllardır darbelerin, müdehalelerin, vesayetin pençesinde kıvranan bu asil milletin yeniden şahlanışının, dirilişinin adıdır. O gece ülkemizin dört bir yanında şahit olduğumuz bu bilinç ve ruh diri olduğu müddetçe devletimizi ve milletimizi hedef alanlar, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Millî şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.' Sizin büyükleriniz, 15 Temmuz gecesi ülkelerine, ezanlarına ve hürriyetlerine canlarına pahasına sahip çıkarak bu sözün hakkını vermişlerdir.

Ellerinde sadece bayrakları olduğu halde tankın üzerine gideni kim esir edebilir? Sağında, solunda onlarca kişi şehit düştüğü halde Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi silahların üzerine yürüyeni hangi güç durdurabilir? İstiklali ve istikbali uğruna ölümü öldürenleri ne korkutabilir? Böyle bir milleti, vatanı ve iradesini korumak için canını dahi feda etmeyi göze alan bir toplumu durduracak, korkutacak, geri adım attıracak dünyada hiçbir kuvvet yoktur. İnancın ve azmin önünde hiçbir engel duramaz."

Sevgili çocuklar,

Sizlerden derslerinize, eğitiminize ve hayatınıza bu anlayışla yaklaşmanızı bekliyorum. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Şimdi çalışma zamanı." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerden beklentilerini şöyle sıraladı:

Ülkemizi büyütmek, demokrasimizi güçlendirmek için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Önce Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak, ardından da sizlerin çabası ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçireceğiz. Dışa bağımlılığı ortadan kaldıran büyük projelerini, yatırımlarını kesintisiz hayata geçiren bir Türkiye olma yolunda hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda en büyük güvencemiz sizlerin varlığı ve gayretleridir."

Etiketler :