OECD: Türkiye'de kur ve enflasyon riski yüksek

OECD: Türkiye'de kur ve enflasyon riski yüksek
OECD’nin Haziran’da yayınlanan Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ile ilgili beklentiler de yer aldı

OECD’nin Haziran’da yayınlanan Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ile ilgili beklentiler de yer aldı. Kurum, küresel ekonominin ılımlı şekilde toparlanmasının beklendiğini ancak büyüme ve küreselleşmenin yararlarının geniş çapta paylaşılması için daha fazla çaba gerektiğine vurgu yaptı. Raporda küresel ekonominin daha iyi olduğu, ancak ‘yeterince iyi’ olmadığı da belirtildi.

Öte yandan, Rapora göre, Türkiye’de enflasyon ve kur riskinin yüksek kaldığına dikkat çekilirken TCMB’na politika faizinde direkt bir artışın gerektiği önerisinde bulunuldu.

“REFORMLAR UYGULANIRSA GÜÇLÜ BÜYÜME OLABİLİR”

OECD Türkiye için ekonomik büyüme tahminlerini de revize ederken, Türkiye büyüme tahmini 2017 için yüzde 3,4 2018 için yüzde 3,5 olarak belirlendi. Öte yandan, raporda Türkiye ekonomisi için “Eğer reformlar uygulanırsa büyüme daha güçlü olabilir” ifadeleri kullandı.

Örgüt, Türkiye TÜFE tahminini 2017 için yüzde 10,4 2018 için yüzde 8,1 olarak belirledi. Cari açık/GSYH oranı ise 2017 için yüzde 4,8 2018 için yüzde 4,6 tahmin edildi.

Raporda, “Mali ve diğer önlemler özel tüketim ve yatırımı teşvik etti. Bunun kamu finansmanına ve Türkiye’de kredi alokasyonu kalitesine etkisi izlenmeli” değerlendirmesi de yapıldı.

Kaynak: ParaAnaliz , 

Etiketler :