ODTÜ’de toplantı kriterleri değişti!

ODTÜ’de toplantı kriterleri değişti!
ODTÜ'de yerel seçimler öncesi panel ve toplantılara izin verilmeyeceği bildirildi. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada gerekçe olarak eğitim ve araştırma ortamının zarar görmemesi gösterildi.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yerel seçimler öncesinde üniversite dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile üniversite bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyeceğini bildiren Rektörlük, bunun gerekçesi olarak da eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemeyi gösterdi.

19 Aralık cezaevi katliamları, kriz ve Sarı Yeleklilerle ilgili üç ayrı etkinliğin engellenmek istenmesi ve kampüste polislerin hazır bulundurulmasının ardından ODTÜ Rektörlüğü ODTÜ mensuplarına elektronik posta göndererek yeni dönem kriterlerini duyurdu. Üniversite dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile üniversite bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyeceğini bildiren Rektörlük, bunun gerekçesi olarak da eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemeyi gösterdi.

ODTÜ Rektörlüğünün gönderdiği elektronik posta şöyle:

” Ülkemizin içinde bulunduğu seçim süreci boyunca Üniversitemiz dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile Üniversitemiz bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyecektir. Üniversitemiz resmi topluluklarından gelen toplantı taleplerinde ise mevcut uygulama devam edecektir.

Üniversitemizin eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemek için mensup ve öğrencilerimizin bu konularda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz.”

GAZETE DUVAR

Etiketler :