ODTÜ’de kamyonet kapısı çarpan öğrenci hayatını kaybetti

ODTÜ’de kamyonet kapısı çarpan öğrenci hayatını kaybetti
ODTÜ'de kamyonet kapısının çarpması sonucu İrem Kütük adlı kadın öğrenci hayatını kaybetti.

ODTÜ'nün 100. yıl semti tarafında bulunan A4 Kapısından yurtlar bölgesine giden yokuşta yaşanan olay, görgü tanıklarının ifadesine göre kampüse A4 kapısından giriş yapan bir kamyonetin arka kapağının açılması sonucu meydana geldi. ODTÜ öğrencilerinin genellikle yaya olarak geçtiği A4 kapısında gerçekleşen kaza esnasında, Kütük, kaldırımda yürüyordu.

Evrensel'in haberine göre, ambulans ile hastaneye kaldırılan Kütük, hayatını kaybetti. ODTÜ İç Hizmetleri Müdürlüğü konuya ilişkin bilgi vermedi. Öte yandan kamyonetin nereye ait olduğu öğrenilemezken, yetkililerden bu konuda bir açıklama gelmedi.

odtu-de-kamyonet-kapisi-carpan-ogrenci-hayatini-kaybetti-535080-1.

ODTÜ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ: ‘ACIMIZ ÇOK BÜYÜK’

Kazaya ilişkin ODTÜ Psikoloji Bölümü, mezun ve öğrencilerin e-posta grubundan açıklama yaptı. Açıklamada, “Son sınıf öğrencilerimizden İrem Kütük, bugün kampüs girişine yakın bir yerde geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. İrem’i kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Acımız çok büyük. Başımız sağolsun” denildi.

YARIM SAATE YAKIN AMBULANS BEKLENDİ

Görgü tanıklarının ifadesine göre olay saat 12.00 sularında A4 kapısından Doğu Yurtlar Bölgesi’ne inen yokuşun ortasında gerçekleşti.

Psikoloji bölümü tarafından öğrencilere atılan e-postada kaza mahaline “kampüs girişine yakın bir yerde” denilmesine tepki gösteren görgü tanıkları, “A4 kapısı ya da kampüs girişi değil, orası düpedüz yurtlar bölgesi” dedi. Araçla geçerken öğrenciyi yerde görüp bakmaya giden bir görgü tanığının ifadesine göre, yaklaşık yarım saat kadar ambulansın gelmesi beklendi. Önce üniversitenin sağlık merkezinin ambulansının geldiğini, ancak müdahale için yetersiz kaldığını belirten görgü tanığı, saat 12.25’te başka bir ambulansın gelerek öğrenciyi aldığını aktardı.

Etiketler :