Nuriye ve Semih'e refakatçi talebine savcıdan izin

Nuriye ve Semih'e refakatçi talebine savcıdan izin
Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın refakatçi talebi kabul edildi. Avukat Timtik, Semih Özakça'nın annesi ve Nuriye Gülmen'in kardeşinin bugün hastaneye gideceğini söyledi.

Avukat Ebru Timtik, Adalet Bakanlığı’nın 10 Ağustos’ta refakatçi onayını vermesinin ardından cezaevi savcısının da 14 Ağustos'ta izin verdiğini söyledi. Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen bugün refakatçi olmak için Sincan Kampus Cezaevinin hastanesine gidecek.

Bianet'ten Beyza Kural'ın haberine göre müvekkillerinin hastaneye götürülmeleriyle avukatların fiziki yardım imkanlarının da kısıtlandığını belirten Timtik, "Avukat görüşlerinde aramıza masa koydular. Ayağa kalkmalarına bile yardım edemiyorduk. Bu zamana dek onları tek başlarına yaşamlarını idame ettirmek zorunda bırakarak tuttular" ifadelerinde bulundu.

“Kurul kararına, Adalet Bakanlığı’nın onayına rağmen refakatçi talebini bu kadar zaman sonra kabul ettiler. Bu, sağlıklarını gerçekten önemsemedikleri anlamına geliyor. Gözaltına alındıklarında Semih Özakça nezarethanede yüzlerce insanın kullandığı battaniyeleri yere sererek yatmıştı. ‘Sağlıklarına dikkat ediyoruz’ durumunu hiçbir zaman yaşamadık.

"Hastaneye gittiğimiz zaman bir problem çıkacak mı bilmiyoruz"

“Adalet Bakanlığı’nın 10 Ağustos’ta onay vermesine rağmen refakatçiyi almadılar. "Savcı izin verecek yoksa almayız" dediler. Savcı dün izin verdi ama bugün hastaneye gittiğimiz zaman bir problem çıkacak mı bilmiyoruz. Eğer sorun olmazsa refakatçiler 24 saat Gülmen ve Özakça ile kalacak.”

Etiketler :