Nuriye ve Semih için 3 haftadır yürüyor! "Çeşmeden su içiyordum, 'teröristsin' dediler"

Nuriye ve Semih için 3 haftadır yürüyor! "Çeşmeden su içiyordum, 'teröristsin' dediler"
Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yürüyüş yapan Adem Kızılçay yaşadıklarını anlattı.

Tam iki haftadır Nuriye ve Semih için yürüyor.

İzmir’den Ankara’ya Nuriye ve Semih’in taleplerinin kabul edilmesi adına yürüyüş başlatan 57 yaşındaki Adem Kızılçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne katıldıktan İzmir’den Ankara’ya yürüyüş kararı almıştı.

Yürüyüşünün ikinci haftasını geride bırakan Kızılçay, BirGün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’ verdiği demeçte akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın taleplerinin son derece insani olduğunu ve iki eğitimcinin yaşam ile ölüm arasında olduğunu, Nuriye ve Semih başta olmak üzere, adaleti yitirmiş insanlar için günde 35-40 kilometre yürümeye çalıştığını belirtti.

İki haftası geride kalan yürüyüş boyunca çok sayıda destek aldığını söyleyen Kızılçay, “Yoldan geçen arabalardan inen bazı yurttaşlar, sandaletle yürüdüğümü görüp kendi ayakkabılarını bana vermeyi teklif ediyor. Sağ ayağımdaki bandajı gören bir kişi, kendi elleriyle ayaklarıma krem sürdü” dedi.

"SU İÇERKEN TERÖRİST DEDİLER"

Kendisine destek verenlerle birlikte tepki gösterenlerin de olduğunu söyleyen Kızılçay, “Bir çeşmeden su içmek istediğim sırada abdest almaya gelen biri bana ‘Sen teröristsin’ dedi. Jandarmaların gelmesiyle o çeşmeden su içebildim” ifadelerini kullandı. ‘Cuma günü Ankara’ya giriş yapacağım’ Yürüyüşünün sıcak havalar nedeniyle yavaşladığına dikkati çeken Kızılçay, “Cuma günü Ankara’ya giriş yapmayı planlıyorum” diye konuştu.

Etiketler :