Nuriye Gülmen tahliye edildi, çıkışta zafer işareti yaptı

Nuriye Gülmen tahliye edildi, çıkışta zafer işareti yaptı
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine geri dönebilmek için 269 gündür açlık grevi yapan ve 193 gündür tutuklu bulunan Nuriye Gülmen'in örgüt üyeliği suçundan mahkum edilmesine ve tahliyesine karar verildi.Tedavi...

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine geri dönebilmek için 269 gündür açlık grevi yapan ve 193 gündür tutuklu bulunan Nuriye Gülmen'in örgüt üyeliği suçundan mahkum edilmesine ve tahliyesine karar verildi.

Tedavi altında bulunduğu Numune Hastanesi'nden taburcu edilen Gülmen, ambulansla Altındağ ilçesindeki bir arkadaşının evine getirildi. Gözyaşları ve alkışlar ile karşılanan Gülmen, ambulanstan inerken zafer işareti yaptı.

6. DURUŞMADA TAHLİYE

Eskişehir'de (KHK) ile kamudaki görevinden ihraç edildikten sonra "işimi geri istiyorum" diyerek Ankara'da açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen, açlık grevinin 269'uncu gününde, davanın 6'ıncı duruşmasında tahliye edildi. Nuriye Gülmen'in tahliye haberini alan yakınları da tedavi altında bulunduğu Numune Hastanesi'ne akın etti. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, gelen yaklaşık 200 kişiyi olası bir eyleme karşı uzaklaştırdı. Hastanenin önünde etten duvar oluşturan çevik kuvvet ekipleri basın mensuplarının da burada görüntü almasına izin vermedi.

GÖZYAŞLARI İLE KARŞILANDI

Ambulansla hastaneden çıkarılan Nuriye Gülmen, Altındağ ilçesinde bulunan bir arkadaşının evine getirildi. Alkışlar ve gözyaşları içinde ambulanstan inen Gülmen, kendisi ile birlikte açlık grevi yapan ve daha önce tahliye edilen Semih Özakça ile zafer işareti yaparak basın mensuplarına poz verdi.