Nurgül Yeşilçay çarşafa girdi

Nurgül Yeşilçay çarşafa girdi
Oyuncu Nurgül Yeşilçay, yeni rolü için çarşafa girdi. Yeşilçay çarşafa alışırken zorluk çektiğini belirtti.

Filmde geçirdiği travmadan dolayı konuşamayan bir kadını canlandıran Nurgül Yeşilçay’ı bu kez hayranları bambaşka bir karakterle izleyecek. İki haftadır İran’da bulunan Yeşilçay, ‘Dilaram’ rolü için kara çarşafa girdi.

Yeşilçay, bu rolün kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyleyerek “Benim için çarşafa alışmak çok zordu. Ama ilk günlere göre gayet iyiyim. Çarşaflı kadınlar onu bir uzantısı gibi profesyonelce kullanıyorlar. Burada çalıştığım herkes çok yakıştığını söylüyor. Ben de yakıştırıyorum açıkçası, daha gizli ve gizemli bir güzellik sunuyor seyirciye. Zaten hayranlık duyduğumuz İran sinemasının da sihri bu değil mi?” dedi.

NURGÜL YEŞİLÇAY: İSFAHAN'DA EMEKLİ HAYATI SÜRÜYORUM

İsfahan’da bulunmanın kendisini beslediğini vurgulayan Nurgül Yeşilçay “Gece çekimleri çok yoğun genelde sabaha kadar çekim öğlene kadar uyku yani klasik set halleri. Ama tabi ki gezmeye fırsat ayırıyorum. İsfahan’ a gelip gezmezsem olur mu ? Zaten şehrin hemen hemen tamamı Unesco dünya mirasında, hava güneşli bir ilkbahar, gökdelen yok tüm binalar en fazla iki katlı, her yerde parklar var. Bisiklet yolları ve tabi en önemlisi nereye kafanı çevirsen tarihi eser. Zerdüştlerden günümüze her dine, dile , kültüre ev sahipliği yapmış. Şehir küçük olduğu için her yer birbirine yakın, koşuşturmadan sakin sakin geziyorsun. Burada emekli hayatı sürüyorum. Sakin daha kendim ile kaldığım, koşuşturmasız zamanlar geçiriyorum” cümleleriyle farklı bir kültürü tanımaktan çok keyif aldığını belirtti.

NURGÜL YEŞİLÇAY'IN İRANLI HAYRANLARINDAN DOLAYI ÇEKİMLER AKSIYOR

Aşk, annelik, yalnızlık, hayat ve gizem üzerine bir kara komedi olan Güzel Cin’in çekimlerinin İsfahan’da olduğunu duyan Yeşilçay hayranları ise setin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Yeşilçay’ın İranlı sevenlerinin ilgisinden dolayı zaman zaman film çekimlerinde aksamalar da yaşanıyor.

“Bir İran filminde İranlıyı oynamak zormuş” bilmediğim bir kültür, bilmediğim bir dil, bilmediğim bir sinema ama güzel insanlarla güzel işler yapmak her şeye değer” şeklinde konuşan Yeşilçay, ayrıca “İranlılar çok misafirperver, hayata ve farklı görüşlere açık, işlerinde profesyonel insanlar. Sanatla bağlarını hep taze tutmuşlar” sözleriyle İran’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ‘Güzel Cin’in uluslararası festivallerde de yarışması bekleniyor.

Etiketler :