Nurettin Canikli, Rusya'nın S-400 açıklamasını doğruladı

Nurettin Canikli, Rusya'nın S-400 açıklamasını doğruladı
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli S-400 ile ilgili açıklama yaptı, ve Rusya'nın S-400'lerin alındığını dair yaptığı açıklamayı doğruladı. Canikli, "İki sistem, 4 adet batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı" ifadelerini...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli S-400 ile ilgili açıklama yaptı, ve Rusya'nın S-400'lerin alındığını dair yaptığı açıklamayı doğruladı. Canikli, "İki sistem, 4 adet batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı" ifadelerini kullandı.

KREDİ MESELESİ

Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tunus Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Canikli S-400 ile ilgili bir soruya, "Doğru, öyle zaten. İki sistem, 4 batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı" ifadeleriyle yanıtladı.

Canikli, "Aslında orada imzalanacak olan krediyle alakalı bir konuydu. Daha doğrusu 'Kredi mi kullanalım, yoksa kendimiz mi finanse edelim'in sonunda, 'Bir bölümünü kredili olarak kullanalım' şeklinde görüş ortaya çıktı. Yoksa anlaşma bitti" diye konuştu.

Kommersant gazetesine konuşan Çemezov, Türkiye'nin 4 adet S-400 bataryasını aldığını ve bunlar için 2.5 milyar dolar ödendiğini belirtmişti.

Etiketler :