Duruşma günü köşesini 'evrim teorisi'ni eleştiriye ayırdı! Diğer Cumhuriyet yazarlarından sert tepki...

Duruşma günü köşesini 'evrim teorisi'ni eleştiriye ayırdı! Diğer Cumhuriyet yazarlarından sert tepki...
Nuray Mert'in Cumhuriyet'te kaleme aldığı yazı, gazetenin diğer yazarlarından sert tepki gördü.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Nuray Mert'in 24 Temmuz tarihli yazısı büyük tepki çekti. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı yazıyı 'sefalet' olarak nitelendirdi. Yazıya ilişkin Herkese Bilim Teknoloji dergisinde yazan Boğaziçi Üniversitesi'nden Profesör Cem Say da tepki gösterdi. Twitter hesabından Mert'in yazısını paylaşan Say, "Adı üstünde Nuray Mert, ne kadar bilimsel ünvan alırsa alsın, nihayetinde Nuray Mert." yorumunu yaptı.

Her şey Nuray Mert'in tam da Cumhuriyet gazetesi yazar ve çalışanlarının yargılandığı dava günü yeni müfredatla ilgili bir yazı yazmasıyla başladı. Tüm muhalefetin gözü Cumhuriyet davasındayken yayınlanan yazıda, Nuray Mert şu ifadeleri kullandı:

"İslama uygun veya değil, ben de evrim teorisinin bilim yerine konmasına karşıyım. Adı üzerinde evrim teorisi, ne kadar bilimsel kesinlik kazandırılmaya çalışılırsa çalışılsın veya ne kadar bilimsel olarak çürütülmeye çalışılırsa çalışılsın, nihayetinde insanın oluşumuna ilişkin bir akıl yürütme biçimi ve bu şekilde değerlendirilmesinin öğrenciyi bilimden soğutması söz konusu değil".

Yazı sosyal medyada büyük tepki çekti. Cumhuriyet davasının olduğu gün yeni müfredata örtülü destek olarak yorumlanan yazı, evrim teorisinin hedef alınması nedeniyle de eleştirilere neden oldu. Mert'e geçmişte AKP'ye verdiği desteğin bir benzerini yaptığı eleştirileri yöneltildi.

Bir dönem Cumhuriyet eki olarak yayınlanan, şimdi dergi olarak basılan Herkese Bilim Teknoloji yazarı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Cem Say da tepki gösterenler arasındaydı. Say, Twitter hesabı üzerinden Mert'in yazısını paylaştı, sert eleştiriler getirdi. Tepkiler onunla sınırlı kalmadı. Cumhuriyet gazetesinin deneyimli yazarlarından Orhan Bursalı da bir tweet atarak Nuray Mert'e sert tepki gösterdi.

İşte o tepkiler:

Etiketler :