ABD'nin temsilcisi Nikki Haley BM Genel Kurulu'nda tehditlerine devam etti

ABD'nin temsilcisi Nikki Haley BM Genel Kurulu'nda tehditlerine devam etti
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, kritik Kudüs oylaması öncesi BM Genel Kurulu'na hitap etti.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan  Haley BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Bu oylama...

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, kritik Kudüs oylaması öncesi BM Genel Kurulu'na hitap etti.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan  Haley BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Bu oylama Amerikalıların BM’ye nasıl baktığı ve bizim bize BM’de saygısızlık yapan ülkelere nasıl baktığımız konusunda bir fark yaratacaktır" ifadeleriyle tehditkâr tutumunu sürdürdü.

"ABD HALKI İSTİYOR VE DOĞRU OLAN BUDUR"

ABD'nin Kudüs konusunda yalnız bırakılmasını her zaman hatırlayacağını söyleyen Haley, "ABD Kudüs'e büyükelçiliğini taşıyacaktır bunu bizden ABD halkı istiyor ve doğru olan da budur. Hiçbir oylama bunu değiştirmeyecektir. Ama bu oylama Amerikalıların BM’ye nasıl baktığı ve bizim bize BM’de saygısızlık yapan ülkelere nasıl baktığımız konusunda bir fark yaratacaktır" dedi.

Haley, ABD'nin temsilcisi konuşmasının başında BM'ye en fazla maddi katkı sağlayan ülkenin ABD olduğunu söyledi. Haley, ABD'nin kararının barış sürecine zarar verecek herhangi bir nitelik taşımadığını söylerken, kararda Kudüs'ün nihai sınırlarına ilişkin bir vurgu olmadığını aktardı.

Etiketler :