Nihat Zeybekci, Reza Zarrab'a "Canı cehenneme" dedi sonra yalanladı

Nihat Zeybekci, Reza Zarrab'a "Canı cehenneme" dedi sonra yalanladı
Reza Zarrab Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD'de görülen davayla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Zarrab hakkında "Canın cehenneme" dediği haberleri gündeme düştü. Bakanlıktan yalanlama gelmesi polemiğe...

Reza Zarrab Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD'de görülen davayla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Zarrab hakkında "Canın cehenneme" dediği haberleri gündeme düştü. Bakanlıktan yalanlama gelmesi polemiğe yol açtı.

"CANI CEHENNEME. TÜRKİYE'YE NE ZARARI VAR?"

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre, “Zarrab'ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi” sorusu üzerine Zeybekci, çarpıcı bir çıkış yaparak, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye'ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz. Türkiye'ye ne zararı olur ne yapar? İtiraf etse ne diyecek? Ne itiraf edecek ki, Halk Bankası'nın yaptığı işlemlerin hiçbirinde usulsüzlük yok” dedi.

YALANLAMA BAKANLIKTAN GELDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Reza Zarrab için "Ne olursa olsun canı cehenneme" dediği ifadesi Baknalık'tan yapılan açıklamayla yalanlandı. Bakanlık, "Zeybekci, hiç kimsenin şahsı için kullanmayacağı haberin başlığındaki ifadeleri, adı geçen şahıs için de kullanmamıştır" açıklamasında bulundu.

MİLLİYET MUHABİRİ SUÇLANDI!

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci'nin bir basın mensubu ile sohbeti sırasındaki bazı açıklamaları, bugün Milliyet gazetesinde çarpıtılarak ve Sayın Bakan'ın kullanmadığı bazı ifadeler eklenerek haberleştirilmiştir. Bakan Zeybekci, haberi kaleme alan basın mensubuna "Söz konusu kişinin sözde itiraflarının ve açıklamalarının hiçbir önem taşımadığını, bunlara bir değer atfedilmemesi gerektiğini, olaya konu işlemlerin Halkbank tarafından legal şekilde yapılması nedeniyle bu tür ifade ve açıklamaların Türkiye'ye hiçbir zarar vermeyeceğini" aktarmıştır. Ekonomi Bakanı Zeybekci, hiç kimsenin şahsı için kullanmayacağı haberin başlığındaki ifadeleri, adı geçen şahıs için de kullanmamıştır." denildi.

Etiketler :