New York’taki kritik davada flaş gelişme… İki gizli belge daha eklendi

New York’taki kritik davada flaş gelişme… İki gizli belge daha eklendi
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davanın kayıtlarına son iki haftada iki yeni gizli dosya daha girdi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davanın kayıtlarına son iki haftada iki yeni gizli dosya daha girdi. Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde Hakim Richard Berman'ın 18 Ocak'ta aldığı karara gönderme yapılarak, Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla'nın avukatlarından istediği belgeyi gündeme getirdiği hatırlatıldı.

New York’taki kritik davada flaş gelişme

New York’ta görülen ve geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin de yakından takip ettiği davada flaş bir gelişme yaşandı.  İki hafta önce 495 sıra numarasıyla kayıtlara geçen gizlilik kararı olan belge sonrasında bu hafta da 496 kayıt numarasıyla yine gizlilik kararı olan bir belge daha kayıtlara eklendi.

Dava kayıtlarına yeni giren ve gizlilik kararı olan dosyaların, Sarraf'ın itiraflarından sonra yeni bir iddianame olabileceği gibi, savunma veya savcılık tarafından gizli kalması istenilen başka bir belge olma ihtimali dile getiriliyor. New York Güney Bölgesi Federal Hakimi Richard Berman'ın onayıyla kayıtlara gizlilik kararıyla konulan belgelerin, davada yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ya da Rıza Sarraf'ın savunma avukatları tarafından mı, yoksa savcılık tarafından mı konulduğu bilinemiyor.

Son iki haftada kayıtlara geçen iki gizli dosyanın muhtemelen yeni bir iddianame olabileceği gibi davanın hakimi Richard Berman'ın, yazılı bir emrine verilen cevaplar olabileceği de belirtiliyor.

“Türk yetkililerle ne konuştunuz?”

Hakim Richard Berman, 18 Ocak'ta aldığı bir kararla, Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla'nın avukatlarından, geçmişte Türk ve Amerikalı hükümet yetkililerle yaptıkları görüşmeleri, yazışma ve mesajları tarihleriyle ayrıntılı olarak kendisine bildirmelerini istemişti.

Etiketler :