Nevşin Mengü'nün bu sözlerine yanıt geldi

Nevşin Mengü'nün bu sözlerine yanıt geldi
CNN Türk’te anahaber bültenini sunarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin çok kısa sürdüğüne dair yorum yaptıktan sonra ekranlardan çekilen Nevşin Mengü, konuya ilişkin Komşu Kapısı...

CNN Türk’te anahaber bültenini sunarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin çok kısa sürdüğüne dair yorum yaptıktan sonra ekranlardan çekilen Nevşin Mengü, konuya ilişkin Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği‘ne konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

NişantaşıHaber.com’dan Çelik Çelikyaman’a konuşan Mengü, Erdoğan ile Trump görüşmesinini kısa süreceğinin belli olduğunu belirtirken, “Girdisi çıktısı 23 dakika sürdü deyince cinsel gönderme yaptığımı düşündüler sanırım” diye konuştu. Mengü, “Çünkü Trump‘ın damadı hakkında Rusya ile ilişkileri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Trump’ın Türkiye umrunda değildi. Alı al, moru mordu. Hatta haber toplantısında da, ‘gazetecilerden soru cevap bile almayacak. Başında böyle bir iş var’ dedim” dedi.

‘BU KIZIN ORADA OLMASINI İSTEMİYORUZ’

Nevşin Mengü, işinden olmasıyla sonuçlarının devamındaki gelişmeleri şöyle anlattı : “Dolayısıyla Ankara temsilcimiz aracılığıyla patrona, ‘Bu kızın orada olmasını istemiyoruz’ diye mesaj yollandı. Yapacak da bir şey yok. Zorla sunacak halimiz yoktu. Patronculuk yapmak için demiyorum ama – belki kadın olduğu içindir – Arzuhan Yalçındağ başından sonuna kadar uğraştı benim için. Bu Ankara acayip bir şey. İşler orada şöyle yürüyor. Ankara temsilcisi ile müsteşar sigara içerken diyor ki, patron sizin bilmem kime çok kızıyor. Temsilci de gözüne gireyim diye, ‘şuna şuna kızıyorlarmış’ diye patronu arıyor. Böyle bir kasaba düzeni var. Ben de, kurumu zor durumda bırakmanın anlamı olmadığını düşünerek ayrıldım”

‘O ZAMAN TÜRKİYE DAHA NORMALDİ’

Mengü, CNN Türk‘te çalışmaya başlamasını da şöyle anlattı; “Ben yorum yapayım diye işe alınmıştım. O zaman Türkiye daha normaldi. Yorum falan yapabiliyorduk. Daha önce Hürriyet’te muhabirdim. CNN Türk’e geçmeyi de ben istedim. Muhabir maaşları inanılmaz düşüktü. Maaşım yükselsin diye CNN Türk’ten iş istedim. 2 ile 4 aralığını vermişlerdi. Biraz yorum istiyorlardı. Anahaber koltuğuna da böyle oturdum”

NEVŞİN MENGÜ: HABERCİLİK DEĞİLDİR

Mengü çıkan bu haberlere ilişkin Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Mengü, "Dost sohbetinde konuşulanları yazmak habercilik değildir. Kurnazlık marifet değildir" yazarak açıklamalarını haber olarak değil, sohbet olarak konuştuğunu söyledi.

Nevşin Mengü'nün bu paylaşımına kısa süre sonra, haberi yapan 'NişantaşıHaber' Twitter paylaşımın altına yorum yaparak yanıt verdi. Yanıtta şu ifadeler yer aldı...

"Günlerce kamuya açık olduğu duyurulan ve moderatörün yönettiği etkinliğin türü "dost meclisi" değil, olsa olsa "söyleşi"dir. İyi çalışmalar."

NişantaşıHaber Mengü'nün bu açıklamasından dolayı da 'Özür' beklediklerini ifade etti.

Dahası "özel bir sohbette gizli kayıt yapmışız" izlenimi yaratmaya çalışmanıza üzüldük. "Kurnaz" ifadesi için de özür bekliyoruz.

Etiketler :