Muson yağmurları üç ülkede felakete yol açtı: Yüzlerce ölü var!

Muson yağmurları üç ülkede felakete yol açtı: Yüzlerce ölü var!
Hindistan, Nepal ve Sierra Leone muson yağmurlarına teslim oldu. Sel ve heylanların yalandığı bu ülkelerde 300'den fazla ölü olduğu bildirildi.

Hindistan, Nepal ve Sierra Leone muson yağmurlarına teslim oldu. Sel ve heylanların yalandığı bu ülkelerde 300'den fazla ölü olduğu bildirildi.

Nepal'de etkili olan yoğun yağış, sel ve toprak kaymalarına neden olurken, en az 70 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi Komuş ülke Hindistan'da da benzer felaketleri haberleri geldi Bu ülkede de etkili olan yağış heyelana sebep olurken en az 45 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sierra Leone'de Muson felaketi: Yüzlerce ölü var!

Publié par HALK TV sur lundi 14 août 2017

Sierra Leone'de toprak kayması: Yüzlerce ölü

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de gerçekleşen toprak kaymasında yüzlerce ölüm haberi geldi. İlk açıklanan rakamlara göre ölü sayısının 200 civarında olduğu belirtilirken, BBC News'a konuşan Sierra Leoneli bir yetkili 'yüzlerce ölü' ifadesini kullandı.

Ülkede uzun süredir devam eden şiddetli yağmurlar felakete yol açtı. Toprak kayması nedeniyle Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da çok sayıda kişinin mahsur kaldığı belirtilmişti. BBC News'ın haberine göre, Sierra Leone'den bir yetkili yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı.

Nepal sular altında

Ülkede etkili olan yağış sel ve toprak kaymalarına neden oldu. En az 70 kişi yaşamını yitirirken, yetkililer en az 50 kişinin de kayıp olduğunu, bu nedenle ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Sel nedeniyle elektrik ve telefon hatlarının kesik olması ve köprülerin çökmesi arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtilirken, Başkent Katmandu'da bulunan bir oteldeki turistler ilginç bir yöntemle kurtarıldı. Turistler, fillere bindirilerek en yakın havalimanına götürüldü.

Resmi makamlardan yapılan açıklamada selden 31 bin ev zarar gördü. Sağlık Bakanlığı vatandaşları sudan bulaşabilecek hastalıklara karşı uyarırken, gelen günlerde daha fazla yağış beklendiği uyarısında bulunuldu.

Nepal'de Haziran ayında başlayan Muson yağmurları Eylül ayına kadar sürüyor. Ülkede, geçen yıl Temmuz ayında Muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 75 kişi yaşamını yitirmişti.

Muson yağmurları Hindistan'ı da vurdu!

Yoğun yağışlar Nepal'in komşusu Hindistan'da da ölümlere yol açtı. Toprak kayması nedeniyle iki otobüs, uçuruma yuvarlandı. 45 kişi burada  yaşamını yitirdi.

Etiketler :